Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA NA SKUPŠTINI

Najbrojniji zagrebački dom za starije trebao bi uvesti novu uslugu, evo kome je namijenjena

Dom za starije osobe Trešnjevka Zagreb
Davor Visnjic/PIXSELL
07.12.2023.
u 14:06

Krajem studenog Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom zaprimio je dopis i odluku Upravnog vijeća doma kojima se zagrebačkome parlamentu predlaže donošenje zaključka o uvođenju nove usluge

Uz poludnevni i cjelodnevni boravak, uslugu pomoći u kući te savjetovanje korisnika, Dom za starije Trešnjevka trebao bi uskoro proširiti svoju ponudu. Prema prijedlogu odluke o dopuni djelatnosti ustanove, koja će se naći na dnevnom redu zasjedanja Gradske skupštine sljedećega tjedna, ideja je da se osigura veća dostupnost i raznovrsnost usluga usmjerenih prema osobama starije životne dobi.

Krajem studenog Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom zaprimio je dopis i odluku Upravnog vijeća doma kojima se zagrebačkome parlamentu predlaže donošenje zaključka o uvođenju nove usluge.

"Zakonom o socijalnoj skrbi propisana je i usluga organiziranog stanovanja koja se može pružati funkcionalno ovisnoj starijoj osobi koja samostalno zadovoljava svoje potrebe, odnosno kojoj je djelomično potrebna pomoć. Njome se osigurava boravak u stambenoj jedinici uz stalnu ili povremenu stručnu i drugu pomoć i potporu u osiguravanju osnovnih te socijalnih, radnih, kulturnih, obrazovnih, rekreacijskih potreba te uspostavljanja i održavanja njihovih socijalnih uloga, izjednačavanja mogućnosti, poboljšanja kvalitete života, poticanja aktivnog i samostalnog življenja te socijalnog uključivanja, ovisno o potrebama korisnika", stoji u obrazloženju prijedloga odluke čije je provođenje osigurano sredstvima iz gradskog proračuna za ovu godinu te projekcijama za 2024. i 2025.

>>VEZANI ČLANCI: 

Dom za starije Trešnjevka kapacitetima je, spomenimo, najveći u Zagrebu, a može prihvatiti do 622 korisnika. Smješten je na dvije adrese pa tako uz matičnu lokaciju na Trgu Slavoljuba Penkale ima i podružnicu u Drenovačkoj ulici. 

>>VIDEO: Poslušajte dramatičnu snimku radnika s Jakuševca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije