Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja u nepravilnosti

Bandić: Ne želim se zbog bazena vratiti tamo gdje sam bio

Bazeni
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
20.05.2015.
u 09:00

Problem je nastao zbog dodatnih radova koje je trenutačni izvođač na kompleksu Svetice trebao obaviti, a koji nisu bili definirani projektom

Gradnja bazenskog kompleks na Sveticama kojoj se u kolovozu nazirao kraj nakon dugih sedam godina radova, s prekidom od 2012. do 2014. godine, čini se da će se ponovno prolongirati. Tako je barem jučer najavio gradonačelnik Milan Bandić.

Vrijednost 79 mil. kuna

-Danas smo imali kolegiji i nažalost, u zadnjih 6 mjeseci kada me nije bilo, stvari su otišle u tom smjeru da ćemo morati podvući crtu i vidjeti što se napravilo. Morat ćemo raspisati novi natječaj za dovršetak bazena što će još za dva mjeseca produljiti rok završetka – kazao je Bandić.

Dodao je ‘bolje novi natječaj nego da ja idem tamo gdje sam bio’. Kako saznajemo, problem je nastao zbog dodatnih radova koje je trebalo obaviti, a koji projektom nisu bili definirani. Naime, stanje napravljenog dijela bazena (oko 30 posto) koje su izvođači (konzorcij tvrtki na čelu s Zagreb - Montažom d.o.o.) zatekli kada su početkom 2014. dobili posao završetka kompleksa bilo je u lošijem stanju nego što je pisalo u projektu. Stoga im je za završetak trebalo još vremena (prvi rok bio je svibanj), a kako je trebalo obaviti više posla koji nije ulazio u natječajem dogovorenih 79 milijuna kuna, izvođači su tražili da im se plati razlika dodatnim ugovorom.

Tako je napravljen ugovor kojim je odobreno dodatnih 10 posto. Kako saznajemo iz Holdinga, radovi su se još povećali pa su izvođači tražili dodatnih 15 posto što tadašnji šef javne nabave u Holdingu Pero Kovačević nije želio potpisati. Umjesto toga tražio je da se provede javni natječaj. Na novom natječaju inzistira sad i Marija Cvrlje, članica uprave Holdinga za javnu nabavu. Saznajemo da se sličan problem pojavio i na gradnji bazena uz školu u Sopnici Jelkovcu gdje je i interna revizija Holdinga utvrdila propuste.

-Cijena ugovora se može povisiti do 25 posto vrijednosti projekta no budući da je jednom povišena za 10 posto nije moguće cijenu dodatno ugovoriti za 15 posto. To su nepravilnosti. Kada se vidjelo da je projekt loš i da ne odgovara stvarnom stanju trebalo je raspisati novi javni natječaj – neslužbeno doznajemo iz Grada.

Gradonačelnik je za problem navodno saznao tek jučer na sastanku koji jednom tjedno organizira s pročelnicima grada i direktorima Holdinga.

Još nema interne istrage

-Gradonačelnik je rekao da Ured za reviziju mora provjeriti dokumente i ako se zaista pokaže potreba, treba ići novi natječaj – kazao je čelnik Holdinga Dejan Fičko.

Na sve to, gradonačelnik je kazao da će, ako je netko napravio propuste, za to i odgovarati no navodno, još nikakav zahtjev za pokretanjem interne istrage nije stigao. Podsjetimo, bazen je prvo započela graditi tvrtka Konstruktor iz Zlatara još 2009., no posao je prekinut 2011. nakon odrađenih 30 posto radova i utrošenih 22 milijuna kuna. Radovi su nastavljeni tek u veljači 2014. nakon javnog nadmetanja za novog izvođača.     

Komentara 30

RU
rudvanvart
10:51 20.05.2015.

Meni su sumnjivi Ranko Ostojić i Cvtan koji dopuštaju da dosta toga prođe ispod radara ako procijene da to ne može dovesti do novih optužbi protiv Milana Bandića ili ako te optužbe uz Milana Bandića na sud mogu dovesti i SDP. U policijskim istragama koje već mjesecima blokiraju rad gradske uprave i Zagrebačkog holdinga jako se pazi da se ne istražuje u onim smjerovima koje bi i SDP mogle dovesti na sud pod otpužbom da su zločinačka organizacija. Selektivno radi partijski pnuskok, uskok i dorh.

DU
Deleted user
10:42 20.05.2015.

Jedan je Milan Bandic

AM
ameris
13:03 20.05.2015.

Tam buš se vrnul tak i nak...zato drpi kaj možeš...isto bu ti došlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije