Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mladi poručuju: Treba više druženja u vjerskom ozračju

Prošlih godina koncert se održavao kod Kamenitih vrata, a organizira ga molitvena zajednica "Srce Isusovo"
21. listopada 2015. u 11:30 4 komentara 2236 prikaza
20.10.2015., Zagreb, Trg svete Katarine - Koncert duhovne glazbe u organizacije molitvene zajednice Srce Isusovo. Na koncert su nastupili Alen Hrzica , sestre Palic, sestre Husar, Nina Badric i drugi uz pratnju benda Ante Gela. Photo: Jurica Galoic/PIXSEL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

"Kamenita vrata", koncert duhovnih pjesama u izvedbi Nine Badrić, Ivane Husar Mlinac, Marije Husar Rimac, Djordjije Palić, Kornelije Palić, zbora "SKAC"... privukao je sinoć stotine mladih, ali i starijih Zagrepčana koji su se okupili na Katarininom trgu. Koncert je organizirala molitvena zajednica "Srce Isusovo".

– Već tri godine mladi se pod vodstvom patera Ivana Mandurića (pater Ike) i glazbenika Alana Hržice okupljaju svakoga utorka na molitvi kod Kamenitih vrati, a prošle godine smo tamo organizirali i koncert. Ove godine Grad nam je dodijelio Katarinin trg, a cilj nam je privući što više mladih koji ne idu toliko često na mise, ali vole dolaziti na vjerska druženja – rekla je Heidi Begović iz molitvene zajednice. U koncertu je uživala i studentica agronomije Marija Livaković.

– Mladi često danas misle da je odlazak na mise 'tlaka', tako da bi bilo dobro da i za njih postoji više događaja na kojem se mogu družiti u duhovnom ozračju – poručila je studentica Marija.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar imalinade
  imalinade:

  Bilo bi divno, ma preljepo, kad populisti nebi iskoristavali ovu mladez u svojim politickim igrama.

 • Avatar lunar777
  lunar777:

  Upravo ovu mladež malo teže koristiš u populizmu. Koji su to populisti koji njih iskorištavaju, HDZ nije sigurno, oni su samo manje bezbožni od totalno bezbožnog ateističkog SDP-a i ostalih lijevih liberala iliti kako im je pravo ime kod nas kriptokomunisti.

 • Avatar Anemični HDZ
  Anemični HDZ:

  tu nema esdepenjara