Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natalitet

Lani kršteno i 10. dijete u obitelji, 38 ih ima petero

krstenje
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
12.01.2016.
u 08:00

Zagrebačka nadbiskupija mnogobrojne obitelji pomaže i novčano, lani je darovala 231.000 kuna

Kako bi ohrabrili obitelji s brojnijom djecom, po preporuci župnika iz 48 zagrebačkih župa, kršteno je u 2015. 78 djece te je tom prigodom Zagrebačka nadbiskupija darovala obiteljima ukupno 231.000 kuna.

Djecu iz mnogobrojnih obitelji krste osobno nadbiskup Josip Bozanić ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola još od 2001. godine.

Na krštenju Nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta 3000 kuna i Bibliju. Lani je tako najviše puta – 38 – kršteno peto dijete u obitelji, dok je kršteno i jedno deseto dijete u obitelji. 

Ključne riječi

Komentara 1

HH
helgin@hogar
08:05 12.01.2016.

uplasili se popovi smanjenja nataliteta, manje milodara, manje lukna, manje milodara za krstenje, manje naplate kasnije za vjencanja i sprovode, a i manje ljudi koji ce puniti drz proracun koji treba sisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije