Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspekcija bazena

Voda čista, ali suncobrani i ležaljke samo za ranoranioce

bazeni
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.07.2015.
u 15:00

Bazeni na Mladosti i Šalati okupljalište su Zagrepčana koji ne idu na moree

        Pazeći na svaku kunu u kućnom budžetu, mnogim Zagrepčanima, ali i stanovnicima Velike Gorice, Samobora i okolice zamjena ove godine za more dva su gradska bazena na otvorenom – onaj na Mladosti i Šalati. Dok će neki izdvojiti stotinjak kuna za jednodnevnu povratnu kartu do Crikvenice ili Baške, drugi će radije platiti ulaznicu za bazene, i to za tri puta nižu cijenu. Koliko su bazeni popularni, govore i brojke, tijekom vikenda na Mladosti se kupa više od dvije tisuće kupača, a na Šalati njih oko tisuću.

Večernjakov tim odlučio je zato na dva bazena provjeriti uslugu, ponudu, čistoću te cijene i zadovoljstvo posjetitelja na spomenutim gradskim objektima starim trideset odnosno šezdeset godina.

Nedostaje ležaljki

– Budžet nam je limitiran, jer smo na gradskom proračunu, ali uspijevamo održavati bazen u najboljem stanju. Mali bazen i praćakalište čisti robot, a veliki bazen, dubok 5,4 metra, ronilac s bocama – kaže rukovoditelj Šalate Zvonimir Perko te dodaje da se voda u bazenu, 4000 kubika, izmijeni dva do tri puta dnevno. Svaka dva sata kontroliraju i razinu klora, a Zavod za javno zdravstvo radi analizu vode jednom mjesečno. Jednako je i u bazenima na Mladosti, jer oba spadaju pod istu tvrtku – Ustanovu za upravljanje sportskim objektima.

– Voda je toliko čista da se može i piti – dobacuje umirovljenik Božidar Lalić (61), starosjedilac na Šalati, koji se tamo kupa već desetljećima. Zadovoljan je čistoćom i Franjo Barbić (61), koji barem dva puta tjedno dovodi svoje unuke, šestogodišnjake Davida i Nou, na bazene na Mladosti. Bazeni na Savi odlična su zamjena i 33-godišnjoj Jeleni Mrvoš, na more ide idući tjedan, pa godišnji u Zagrebu koristi za hvatanje boje s kćeri Lucijom (5).

– Moglo bi biti malo više sadržaja za djecu i nešto konkretnije za jelo – kazala je Mrvoš. U ugostiteljskom objektu unutar bazena, koji daju u najam, naime, na meniju je samo gotov sendvič. Oni težine od 160, 170 i 180 grama koštaju 16 kuna, a od 190 i 210 grama – 17 kuna. Šalata pak uopće nema sendviče u svojoj ponudi, no malo izvan sportsko-rekreacijskog centra postoji kiosk/pečenjara s brzom hranom. Kava s mlijekom u oba objekta košta devet kuna.

U cijenu ulaznice od 30 kuna za odrasle vikendom ulaze i besplatne ležaljke i suncobrani iako ih imaju malo s obzirom na broj posjetitelja.

– Imamo pedesetak komada jednoga i drugoga, tako da tko dođe prvi ujutro, prije ih zauzme – kazala je samostalna organizatorica programa na Mladosti Sanda Perkov. Na Šalati pak imaju dvadesetak komada manje. No kako bi bili pratili trendove u gradu, ugostiteljski objekt pokraj bazena, nekadašnji kafić Papaya, za mjesec dana postat će hostel s deset soba.

Praćakalište na Šalati

Obitelji s djecom, studenti, zaposleni, oni u potrazi za rekreacijom... na bazene dolaze svi profili ljudi. Nije čak ni bitno da su plivači. Šalata organizira školu plivanja i za odrasle i za djecu, a uživati mogu i u malom bazenu dubine 120 cm. Uživati na Šalati mogu i bebe, u malenom praćakalištu, a jedna od njih je i dvogodišnja Marta, koju na Šalatu dovodi majka Margareta Dadić (34). Tamo dolazi upravo zbog, kako kaže, odlično uređenog prostora za najmlađe.     

>> Besplatno na kupanje, tenis, mačevanje i...

Komentara 6

SW
swimm
09:03 17.07.2015.

a zasto bazeni rade samo do 19h?...alooo ljeto je ,pa trebali bi barem do 22h

CE
centirion
16:18 16.07.2015.

Stara priča!

DU
Deleted user
07:10 20.07.2015.

Budite uvjereni, da ljudi koji su i koji rade na Budžetu Zagreba ili Hrvatske, već su davno na moru. Mi radnici, penzioneri više nemremo na more pa sve da i hoćemo. Tu nam se nude neke bedastoće da idemo 1 dan u Crikvenicu! Pa kakav je to izlet? Da na +40 idem po ovoj gužvi jedan dan na more! Pa ja sam u onom trulom socijalizmu znal biti i do 60 dana na moru! Znal sam jedriti, na Kornate, ma svugdje me je bilo! Na kaj je došel ovaj svijet. Morem ti reći, uopće mi nije žal kaj bum skoro otišel z njega! Žal mi je samo moje djece, ma ne samo moje nego sve djece Hrvatske. Te jadnike buju izrabljivali do iznemoglosti! To kaj se danas dešava u RH, pa to su najgore noćne more! Kriminal, kriminal, droga, kriminal! Ne mogu vjerovati za kaj sam se ja to boril ! Ma da smo barem na kraju rata . . . . ma to ipak neću napisati!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije