Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmorko

Besplatno na kupanje, tenis, mačevanje i...

11.07.2012., Zagreb - Trener Miro Sever preko ljetnih praznika ima skolu plivanja za djecu na bazenu u Utrinama.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
09.06.2015.
u 15:00

Sljedeći tjedan završava nastava, za djecu počinje zabava. Pogledajte gdje i kako se zagrebački školarci mogu zabaviti na praznicima:

Za tjedan dana oko sto tisuća zagrebačkih školaraca napustit će školske klupe i početi uživati u ljetnim praznicima. I dok će ih dio otići u posjet rodbini ili prijateljima, otići u vikendice ili na putovanja, oni koji ostanu u Zagrebu i ove godine mogu računati na bogat i besplatan program Odmorko.

Potrebna iskaznica

Riječ je o sportsko-zabavnim sadržajima koji se organiziraju na gradskim bazenima te sportskim dvoranama. Tako oko 60 tisuća učenika zagrebačkih osnovnih i 40 tisuća srednjih škola može besplatno dva sata plivati u gradskim bazenima, igrati rukomet na pijesku, voziti kanu ili isprobati mačevanje ili hrvanje.

– Odmorko organiziramo već nekoliko godina, no nemamo povratne podatke koliko se učenika koristi programom. Načelno možemo reći da ljeti kroz Odmorko prođe barem 20 tisuća djece od kojih mnoga idu na sve moguće programe – kazao je Zvonimir Halamek, tajnik Školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

Dodao je da su svi sadržaji za djecu besplatni uz predočenje iskaznice koju mogu dobiti u Savezu. Budući da je potrebna ovjera, Halamek je pozvao roditelje da zatraže od učenika potvrdu u školi s kojom će kasnije bez poteškoća moći izvaditi iskaznicu. Napomenuo je da su bazeni ipak najpopularniji, no da u njih mogu samo plivači.

Svi ostali školarci stoga će prvo morati na tečaj plivanja koji se nudi u svim gradskim bazenima za cijenu od 350 kuna. Osim preko Odmorka, djeca mogu na bazene i neovisno o Odmorku, a ulaznicu će platiti 15 kuna. Bazeni su otvoreni ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 20 sati, utorkom i četvrtkom od 9 do 19 sati, subotom od 13 do 17 (ljeti će se termin produljiti) te nedjeljom od 15 do 20 (termin će se ljeti produljiti).

Na kupanje na more

Osim kupanja na bazenima, djeca po povoljnijim cijenama mogu otići i na more. Naime, Grad preko svoje tvrtke Vladimir Nazor nudi ljetovanje za djecu i mlade u kampu Veli Jože u Savudriji ili hostelima u Velom Lošinju, Dugoj uvali, Skradinu i Crikvenici.

Ljetovanja su organizirana za djecu od 5 do 18 godina, a godišnje ih kroz sve komplekse prođe oko 30 tisuća. Iz Nazora su kazali da djeca mogu otići na 7, 10 ili 14 dana, dok se cijene punog pansiona (tri glavna i međuobrok) kreću od 1400 do 2800 kuna, ovisno o terminu i duljini boravka. Djeca imaju 24-satni nadzor i zdravstvenu zaštitu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije