Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radionice i konzultacije

Holding blokiranim djelatnicima dovodi financijske savjetnike

Milan Bandić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
12.04.2019.
u 14:30

Pomoć će platiti sami radnici ako savjet dovede do novčanog oporavka

Prvo je formiran tim, a onda je taj tim zaključio da se blokiranima može pomoći tako da se angažira tvrtka koja će dijeliti financijske savjete. Radionice, ali i individualne konzultacije o novcu uskoro će moći pohađati djelatnici Holdinga jer upravo gradski komunalni div odlučio je svojim zaposlenicima pomoći da se izvuku iz eventualnog duga.

Radionice i savjetovanja

Za dolazak “gospodarskih subjekata koji se bave uslugama financijskog savjetovanja” raspisan je i natječaj, koji traje još do ponedjeljka, a oni koji se jave za posao, bit će pozvani da u razdoblju od 29. travnja do 2. svibnja predstave na koji točno način mogu pomoći blokiranim holdingovcima, nakon čega će trgovačko društvo odlučiti o tvrtki koja bi za njihove djelatnike u krizi bila najbolja. U samom Holdingu, kažu nam, na ovaj su se potez odlučili jer je tako savjetovao poseban za to tim, osnovan krajem lanjskog listopada.

– U svrhu pomoći blokiranim radnicima uprava je donijela odluku o imenovanju tima za pomoć blokiranim radnicima Zagrebačkog holdinga 26. listopada 2018. godine. Tim je razmotrio i raspravio više različitih modela mogućih mjera za pomoć blokiranim radnicima, od kojih neki nisu mogući zbog problema u različitom postupanju prema radnicima, a neki zbog ograničenja koja nameću porezni propisi – objašnjavaju u Holdingu koja je bila zadaća posebno oformljene “jedinice za dugove” pa dodaju kako je tim, iz navedenih razloga, predložio suradnju s nekim od trgovačkih društava koji obavljaju poslove financijskog savjetovanja. Radnicima bi se, ističu u Zagrebačkom holdingu, moglo na taj način ponuditi pohađanje organiziranih radionica, ali i individualnih savjetovanja ili u središtu firme ili pak u podružnicama, odnosno u “prostorijama trgovačkih društava u vlasništvu Holdinga”. Zaposlenici, primjerice, Čistoće, Zagrebačkih cesta ili Gradske plinare, ali i ostalih podružnica, trgovačkih društava i ustanova kojima upravlja Holding, po financijski savjet neće morati nakon posla, već se “vrijeme održavanja savjetovanja i edukacija može se prilagoditi radnom vremenu radnika u smislu da se mogu održati i u vrijeme radnog vremena”. Blokiranih je, kako kažu sindikati koji djeluju unutar gradskog poduzeća, oko trećina zaposlenih pa angažiranost firme u pronalaženju financijskih savjetnika podržavaju.

Do deblokade računa

Ono što pak ističu iz samog Holdinga jest da će oni tvrtku za pomoć blokiranima angažirati, ali neće je i platiti.

– Navedena usluga ne predstavlja trošak Zagrebačkog holdinga – kažu iz ureda uprave pa dodaju kako će se usluga savjetovanja za radnike naplatiti – radnicima. Postoji, međutim, “caka”. Kako su nam objasnili iz Holdinga, tvrtka koja dobije posao financijskog savjetovanja svoje će usluge moći naplatiti samo u slučaju uspješno realiziranog posla. Točnije, ako djelatnika dovedu do financijskog oporavka, odnosno reprograma duga ili deblokade računa.

Video: Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:00 12.04.2019.

He he, ne mogu vjerovati da sam ovo pročitao. Holding ima najbolje plaće u gradu, a sada ovako. Trečina u blokadi. He he, pa zar im šefovi nisu rekli da kockanje i opijanje ne spada u opis posla i ne plaća se. I sada šećer. Holding će angažirati nekog kuma da savjetuje ovisnike, a neće to platiti, nego će platiti ovisnik, ako ga kumovi majstori nauče da troši koliko zaradi. Ma Miki je direktor svemira. Ovakvu bedastoću ne bi izmislio ni Steven Spilberg u Ratovima zvijezda.

DO
doktorica
20:18 12.04.2019.

kakvi djelatnici takovi i dugovi

HE
herojulice
17:56 13.04.2019.

Hoće li netko više ovog lopova doživotno "blokirati"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije