Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Grad prodaje 18 nekretnina vrijednih i do 800.000 kuna. Stanje? 'Neuseljivo'

Kušlanova
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
19.12.2016.
u 13:37

Cijene na natječaju ponuđenih nekretnina niže su između 150 i 500 eura u odnosu na tržišnu ponudu iz oglasnika Njuškalo

Osamnaest nekretnina po cijeni od 26 do 800 tisuća kuna – rok za kupnju 8. je siječnja.

Gradski su to stanovi i kuće kojima će se popuniti budžet Zagreba, a koje će mnogi iskoristiti kao priliku da stvore vlastiti krov nad glavom. Kakav–takav, doduše, jer iako su cijene u raspisanom javnom natječaju izuzetno primamljive za svakog tko se odlučuje na kupnju nekretnine, one same uglavnom nisu u reprezentativnom stanju.

“Isplati nam se”

“Neuseljiv” ocjena je koja stoji pokraj gotovo svake adrese iz natječaja, što potencijalne kupce ipak nije odvratilo od toga da kuće i stanove s popisa makar izvana dođu obići.

– Kuća sa zemljištem stoji 458 tisuća kuna, a ima 351 četvorni metar što, u principu, ispada da se nudi po 170 eura za kvadrat. S obzirom na to da znamo kakvo je stanje s kvadratom u Zagrebu, mislim da cijena uopće nije loša – objasnio nam je Martin Dukarić, kojeg smo sreli kako obilazi trenutačno još gradsku kuću u Anićevoj ulici u Klari, koja bi uskoro mogla postati njegovom. Pogledom kroz prozor shvatio je da na njoj treba još puno posla, ali spreman je uložiti.

– Čak i da još dvaput toliko uložimo u nju, i dalje će ispasti da smo je platili 350 eura po kvadratu – razmišljao je naglas Dukarić, koji je sa suprugom trenutačno podstanar. Pregledao je još, koliko je mogao, i krov, zaključio da nema oluka i da bi svakako trebalo promijeniti prozore, ali rekao je kako je, u konačnici, to “samo kozmetika”. Stanove s gradskog javnog natječaja nije gledao jer, kaže, san mu je imati svoju okućnicu. A Zagrepčani koji također žele kuću mogu je dobiti i na Trešnjevci, u Mikulićima i Dubravi. Tamo ih Grad također prodaje, a cijene su im 475 tisuća za 131 četvorni metar u Blagajskoj, 178 tisuća za 205 četvornih metara u Galovićima te 150 tisuća kuna za 110 četvornih metara u Ulici trešanja. Cijene variraju ovisno o veličini same kuće na zemljištu s kojim se prodaje. O kombinacijama ne moraju razmišljati oni koji će se, međutim, odlučiti na jedan od stanova u gradskoj ponudi.

Jeftinije, ali treba uložiti

Na umu trebaju imati da šest od 14 ponuđenih već koriste najmoprimci te imaju pravo prvokupa. Što se tiče njihove veličine, najmanji je onaj, kako se navodi, u prizemlju Ilice 203/A, čija je površina 7,83 četvornih metara.

– Cijena mu je 26 tisuća kuna – kažu iz Grada. Po veličini slijedi ga podrum u Kušlanovoj 59 od 14 četvornih metara za 30 tisuća, ali na raspolaganju ima i stanova “pristojne” veličine, poput onog od 54 kvadrata na trećem katu Kranjčevićeve 12 ili 40 kvadrata u Vrapču Donjem, na broju 55. Što se tiče njihove cijene, i dalje su jeftiniji, iako se opasno približavaju prosječnim cijenama kvadrata stanova u Zagrebu, a još ih treba i potpuno obnoviti.

– Prosječna cijena kvadrata u studenom za Trešnjevku iznosila je 1607 eura, a za Vrapče 1325 – objasnili su s najvećeg i najpopularnijeg internetskog oglasnika u Hrvatskoj Njuškala. Za usporedbu, kvadrat gradskog stana u Kranjčevićevoj stoji 1135, a u Vrapču 1087 eura.

>> Zavirite u luksuzni dom Johnnyja Deppa, prodaje ga za 84 milijuna kuna!

Komentara 12

CR
crohumans
16:24 20.12.2016.

Bolje da ih poklone ženama koje imaju 10-ak komada djece i koje prose na potezu Jurišićeva-Varšavska-Ilica. Jer nije lako ništa ne raditi, samo rađati djecu, i živjeti na grbači onih koji rade i imaju jedno dijete i plaćaju doprinose koji idu tim jadnim ženama i njihovim samozatajnim muževima u džep ! Dajmo im kuće i hoš više pomoći za svakod dodatno rođeno dijete !

MA
Matija100
14:47 19.12.2016.

Link dobivaju samo podobni i odabrani.

DU
Deleted user
13:51 19.12.2016.

A da ste rekli link gdje je taj popis nekretnina???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije