Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Glas: Zagreb svaku godinu ulazi u minus i nema razvojnih sredstava

Od 15 projekata, njih 12 se, kaže Kordić, praktički nije pomaklo s mjesta, nije se odradilo ništa niti na Gredelju, Zagrepčanki, integriranom prijevozu putnika, Kongresnom centru, Kampusu, Velesajmu, tračničkoj vezi Kvatrić- Zračna luka, Termama Zagreb.
07. prosinca 2020. u 16:13 1 komentara 172 prikaza
Zagreb: Održana je konferencija za medije GLAS-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Klub gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a ocijenio je da u Gradu nema strateškog promišljanja i razvoja, a da su, umjesto toga, prioriteti razvoja - izborne ambicije gradonačelnika Bandića.

Zagreb: Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću i ostalima KADA SE COVID-19 UMIJEŠA I sudska rasprava prijavljena zbog nepoštivanja epidemioloških mjera!?

"Zagreb je potpuno izgubio poluge i mogućnosti strateškog promišljanja i razvoja. Razvija se stihijski, temelj nisu strateški ciljevi niti prioriteti. Prioriteti razvoja su izborne ambicije gradonačelnika", komentirao je na konferenciji za novinare Glas-ov gradski zastupnik Stanko Kordić. Upozorio je i da su svi troškovi Grada "betonirani dugoročnim ugovorima i obvezama prema zaposlenima, tako da Zagreb svaku godinu ulazi u minus i nema razvojnih sredstava".

Kordić je naveo da je Bandić u zadnjem izbornom ciklusu povukao nekoliko poteza koji su dugoročno Grad  koštali oko dvije milijarde kuna - mjera roditelji-odgojitelji košta nešto više od milijardu kuna, dok se za približno 800 zaposlenih u Holdingu izdvoji stotinjak milijuna godišnje, a za ZET-ovu kartu od četiri kune godišnje subvencije iz proračuna su oko 40 milijuna kuna.

"Kad to pomnožimo, svake smo godine mogli realizirati, po Bandićevim cijenama, bar jedan od strateških projekata jer smo imali na raspolaganju najmanje 500 milijuna kuna svake godine", ustvrdio je Kordić.

za osobe s invaliditetom Predstavljena dva nova specijalizirana kombi vozila ZET-a

Od 15 projekata, njih 12 se, kaže, praktički nije pomaklo s mjesta, nije se odradilo ništa niti na Gredelju, Zagrepčanki, integriranom prijevozu putnika, Kongresnom centru, Kampusu, Velesajmu, tračničkoj vezi Kvatrić- Zračna luka, Termama Zagreb.

"S guranjem Paromlina, Zagrepčanke i Gredelja u prodaju riješit ćemo dvostruko više projekata nego što smo ih riješili u razdoblju trajanja razvojne strategije u zadnje četiri godine", komentirao je.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • geler203:

    Polako. Treba nekoliko godina da se sve s kumovima i rodjacima dogovori i kako izvuči lovu iz projekta. Eto godinama smo čekali žičaru pa nam se obila o glavu. Plaćat će je i unuci.