Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I sudska rasprava prijavljena zbog nepoštivanja epidemioloških mjera!?

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su poziv zaprimili i proslijedili ga Stožeru Civilne zaštite Grada Zagreba koji je nadležan za kontrolu provođenja epidemioloških mjera
07. prosinca 2020. u 17:00 3 komentara 1242 prikaza
Zagreb: Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću i ostalima
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Sudske rasprave su javne. Kažu Ustav i zakon o kaznenom postupku. No zbog epidemije COVID-19 i Ustav i Zakon o kaznenu postupku stavljeni su u drugi plan, pa je javnost sve češće, iz epidemioloških razloga, ne može nazočiti javnim raspravama.

Alojz Tomašević nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje ŽUPANIJSKI SUD U KARLOVCU Župan Tomašević pravomoćno osuđen za nasilje nad ženom, ali neće u zatvor

Posljednji  takav slučaj dogodio se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i ostalima optuženim u aferi Agram. Riječ je o postupku koji ima 15 optuženika, koji uglavnom ne nazoče raspravama, jer prema zakonu nisu obavezni. No i da svi odluče  nazočiti raspravama,  pitanje je bi li mogli, iako je to njihovo zakonsko pravo.

Prema odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite u zatvorenim prostorima, može biti najviše 25 osoba. No onaj tko je donosio tu odluku, očito nije mislio na suđenja s većim brojem optuženika, kakvih primjerice samo na zagrebačkom Županijskom sudu u ovom trenutku ima sigurno više od 10.

Pa tako jučer na javnoj raspravi, što nije prvi put, već sve učestalija pojava, nisu mogli nazočiti novinari. Jer je u sudnici, sukladno uputi Vrhovnog suda  mogao biti određen broj osoba , na razmaku od dva metra, a ta je kvota ispunjena  s odvjetnicima, članovima sudskog vijeća, tužiteljima i svjedocima.

Zagreb: Ivo Sanader iznio obranu na slučaju u aferi Fimi media najmoćniji kazneni sud Pravomoćnu odluku o Agrokoru donijet će Visoki kazneni sud

A da cirkus bude potpun, netko od nazočnih očito je smatrao da ni činjenica što je u sudnici od 110 metara kvadratnih nazočno 26 osoba plus tri svjedoka na sudskom hodniku, ne znači da se mjere poštuju pa je obavijestio policiju o nepoštivanju epidemioloških mjera!?

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su poziv zaprimili i proslijedili ga Stožeru Civilne zaštite Grada Zagreba koji je nadležan za kontrolu provođenja epidemioloških mjera. Oni su prijavu zaprimili u 10.56, no nisu reagirali jer su je kako kažu kasno vidjeli, a i nemaju predstavnika državnog inspektorata koji kontrolira provođenje mjera.

No ustanovili su da je policija prijavu proslijedila državnom inspektoratu, koji će valjda tek naknadno ustanoviti jesu li epidemiološke mjere kršene ili ne. Kada zaprimi prijavu, jer je kažu, još nisu dobili.

sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar Grunf
  Grunf:

  cirkus monty python

 • jurajuric120:

  palicija nije nadležna, civilna zaštita nije vidla prijavu, a i da je nemaju koga poslati. jer to mene neko zahebava?

 • Avatar Grunf
  Grunf:

  cirkus monty python