Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novosti iz zet-a

Drugi tramvaj iz Augsburga od danas na tračnicama, vozit će na ovoj relaciji

Foto: Dario Topić
1/2
30.05.2024.
u 11:10

Isporuka preostalih tramvaja iz Augsburga očekuje se sukcesivno tijekom ove godine, a na proljeće se očekuje isporuka i prvih novih niskopodnih tramvaja od tvrtke Končar.

Danas od 12 sati zagrebačkim tračnicama krenut će voziti drugi po redu tramvaj tip GT6-M iz Augsburga. Tramvaj će danas voziti na liniji 5 (Prečko-Park Maksimir) te će u 12 sati krenuti na redovnu vožnju sa stajališta Park Maksimir, a nadalje će kao i njegov prethodnik prometovati i drugim linijama. 

U vrlo kratkom roku od njegove nedavne isporuke obavljene su sve tehničke pripreme, poput ugradnje sustava za nadzor prometa, sustava za validaciju karata i njegovog ispitivanja u realnim uvjetima.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon što je prvi primjerak u prosincu uključen u promet, zaprimili smo brojne pohvale sugrađana koji najviše ističu njegovu udobnost i tišinu prilikom vožnje, kao i široka i udobna sjedala, rekli su iz ZET-a.

Isporuka preostalih tramvaja iz Augsburga očekuje se sukcesivno tijekom ove godine, a na proljeće se očekuje isporuka i prvih novih niskopodnih tramvaja od tvrtke Končar.

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
21:47 30.05.2024.

samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije