Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uklanjaju se još tri zgrade

Doznajemo: Grad ruši i ostala 'rugla iza ugla' u Paromlinskoj, evo kad će bageri sve sravniti

Foto: Dario Topić/Večernji list
1/14
04.07.2023.
u 12:25

Grad o svom trošku planira ukloniti stare objekte u Paromlinskoj 15, 17 i 21, a žele da se ubrza i raščišćavanje bivšeg kompleksa Zagrebačke banke, sve kako bi se pripremio teren za novi kompleks Paromlina.

Rugla iza ugla zgrade gradske uprave čeka ista sudbina. Sve će biti srušeno. Najava je to iz Grada koji krajem godine planira započeti jednu od najvećih investicija u mandatu, rekonstrukciju Paromlina, za koji kažu da će postati najveći društveno-kulturni centar u zemlji. Stoga u susjedstvu takvog zdanja, očekivano, ne žele imati derutne zgrade iz kojih se širi nesnosan smrad smeća, a osim sumnjivih tipova, u njih zalaze još jedino glodavci.

Riječ je o objektima u Paromlinskoj ulici na kućnom broju 15, 17 i 21, a svi koji autobusom stižu na terminal na Glavnome kolodvoru prepoznat će ih kao one stare zgrade između nekadašnjeg kompleksa zagrebačke banke i parkirališta. Za rušenje objekata na kućnim brojevima 15 i 17 objavljen je natječaj, a ponude se otvaraju sljedećeg ponedjeljka.

VIDEO Detalji obnove vrijedne 80 milijuna: Paromlin će imati 'black box' dvoranu i bistro u tornju

– Ugovor za kućne brojeve 15 i 17 trebao bi biti sklopljen do 15. kolovoza, a naručen je i projekt rušenja Paromlinske 21 koji bi trebao biti dovršen do 13. srpnja – navode iz Grada koje će objekte ukloniti o svom trošku. Isto planiraju učiniti i s bivšom zgradom Zagrebačke banke koja se također nalazi u Paromlinskoj.

GALERIJA

1/14

Podsjetimo, nju je nakon javnih pritisaka gradske uprave početkom lipnja krenuo rušiti privatni investitor koji ju je kupio još 2018. godine te ondje planira izgraditi poslovni centar. No čini se da u gradskom poglavarstvu nisu baš zadovoljni onime što vide kroz prozor. Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet tako se prošloga tjedna požalio na Radio Sljemenu da rušenje derutne zgrade ide presporo pa gradska uprava namjerava stisnuti vlasnika da ubrza radove.

POVEZANI ČLANCI:

Ili će se rušenja uhvatiti Grad i vlasniku naplatiti tu "uslugu". Naime, Grad vodi paralelni proces javne nabave za rušenje, a od ovlaštenog projektanta, s kojim je sklopljen ugovor, zaprimili su početkom lipnja projekt uklanjanja, prema kojem su troškovi okvirno procijenjeni na 400.000 eura.

U svakom slučaju, Paromlinskom bi do kraja 2023. trebali zavladati bageri koji će ukloniti ruševine koje godinama propadaju.

Komentara 1

TM
trade_mark
15:41 04.07.2023.

srušiti i onu rugobu od bivšeg restorana u frankopanskoj i račun ispostaviti vlasniku hoštapleru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije