Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVE JE LEGALNO'

Javio se stanar 'penthousea' u Prečkom: 'Sad se svi čude, a bili su sretni što je napokon bilo uređeno'

Zagreb: Na vrhu zgrade u Prečkom kotlovnica je preuređena u stan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
10.06.2023.
u 14:49

Iako stanari tvrde kako se Marijan Pavlov počeo ''širiti'' po cijelom krovu zgrade te ga upozorili da s time prestane, na što se on navodno oglušio, on je za Večernji list ispričao kako je sve bilo napravljeno u dogovoru s nekadašnjom predstavnicom stanara

Sve je legalno, tvrdi stanovnik 'penthousea' koji je izniknuo na krovu zgrade u Paljetkovoj ulici u Prečkom, za kojeg su se ostali stanari požalili je opasan za prolaznike. Nakon što su nam stanari ispričali kako se jedan njihov susjed uselio u nekadašnju kotlovnicu zgrade i nakon nekog vremena se počeo širiti po cijelom krovu, javio se i sam stanovnik Marijan Pavlov te objasnio situaciju. 

- Sve što se nalazi ovdje sam sam napravio, ali sve je dogovoreno s prošlom predstavnicom stanara. Ona je skupila potpise od suvlasnika da se kotlovnica preuredi i da ja budem taj koji će to gore srediti. Imam sve papire i njezin pečat da sve što sam radio, radio sam prema dogovoru - ispričao nam je Parlov koji je prema dogovoru bio zadužen za poslove domara po zgradi. 

10.06.2023., Zagreb - Na vrhu zgrade u Paljetkovoj ulici u Preckom kotlovnica je preuredjena u stan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Nema što nisam napravio za cijelu zgradu, uključujući i sređivanje te kotlovnice. Tu je bilo stvarno svega, igli, smeća i svi su bili složni da ja to sredim - dodao je.

>> VIDEO Provjerili smo neobično zdanje na vrhu zgrade u Prečkom u Zagrebu

Stanari su nam pak ranije ispričali kako su svi bili složni s dogovorom njega i bivše predstavnice, no u jednom trenutku Parlov se ''počeo širiti po cijeloj terasi''. Kazali su i kako dio stanara ne može doći gore jer je Parlov metalnim vratima zatvorio stubište, a kada su ga zamolili da prestane s time i da ukloni sve što je opasno s vrha zgrade, on navodno nije imao sluha. Parlov pak poručuje kako je sve - sigurno. 

VEZANI ČLANCI:

- Sve sam učvrstio, ma nema šanse da će nešto pasti gore, postavljene su ograde. Uz to, nije istina da sam zablokirao požarne ulaze, pa svatko tko hoće može doći do gore. Lažu kada kažu da sam išao moliti da se tu nešto napravi, to je suludo. Odjednom se svi čude što sam to napravio, a 40 godina o tome nitko nije brinuo i svi su bilo sretni što će napokon biti uređeno - tvrdi Parlov pa domeće kako od pojedinih sustanara dobiva i prijetnje.

Zagreb: Na vrhu zgrade u Prečkom kotlovnica je preuređena u stan
1/9

Komentara 17

Avatar rubinet
rubinet
15:36 10.06.2023.

Ovo mi sliči nekim slamovima (slum) u Kalkuti. Samo je, ipak, bolja higijena.

Avatar Make my day
Make my day
17:37 10.06.2023.

Ja učvrstio, garancija 99 godina...sve po JUS-u

DS
dado_sk
08:57 11.06.2023.

Predstavnik sam stanara u svojoj zgradi i nemoguće da je netko skupio 100 posto potpisa za išta. Pogotovo što si netko privatizira zajednički prostor te mu drugi to poklanjaju potpisom. Ima možda 50-60 posto ljudi koji neće ni pogledati šta im se daje na potpis ali ima ih puno s hrpom pitanja i potpitanja. A za ovakav zahvat treba 100 posto. Naravno da za proširivanje treba građevinska dozvola . Ovo je neodrživo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije