Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inkubator motivator

Chefovi u akciji: Nastasja Chiara Petrić i Mario Mihelj poučavali djecu i roditelje tajnama zdravih obroka

Zagreb: Veliko kulinarsko finale Inkubator Motivator edukativne inicijative
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/12
23.11.2023.
u 15:32

Najmlađe sudionike su osvojili Nastasjina brza gregada od bakalara s tikvicama i Marijevi popečci od tikvica i krumpira prženi na kokosovoj masti s jogurt-avokado umakom

Chefovi Mario Mihelj i Nastasja Chiara Petrić, gastro majstori poznati po neodoljivim receptima, kulinarskim događanjem su zatvorili ovogodišnju Inkubator Motivator edukativnu inicijativu. Na ovoj jedinstvenoj platformi cijela obitelj može pronaći inspirativno-edukativne materijale koji će im konkretno pokazati kako uklopiti zdrave navike u svoje užurbane, dnevne rutine.

Kroz pet edukativnih videozapisa na internetskoj stranici PETICA - igrom do zdravlja, pripremljenih od strane vodećih hrvatskih stručnjaka, roditelji se mogu inspirirati na temu zdrave prehrane, svakodnevne tjelesne aktivnosti, važnosti sna i odmora te o aspektu uvođenja pozitivnih promjena u život cijele obitelji. Kulinarski show podržali su ambasadori Slavica de Jong, Edin Mehmedović i Bruno Šimleša.

Okupljeni roditelji i djeca i sami su sudjelovali u pripremi obroka, istražujući svijet okusa i tehnika koje su chefovi s njima podijelili. Najmlađe sudionike su osvojili Nastasjina brza gregada od bakalara s tikvicama i Marijevi popečci od tikvica i krumpira prženi na kokosovoj masti s jogurt-avokado umakom. A osim toga, pripremala su se i pileća prsa s jasmin rižom, brokulom iz woka i kremom od indijskog oraha, bosiljka i limuna, kao i kremasta palenta sa šalšom i slanutkom.

Inkubator Motivator inicijativa koja, uz usvajanje novih navika, želi navesti i na promjenu životnog stila cijele obitelji. Kroz niz videozapisa, Dnevnik zdravih navika uz koji je lakše pratiti svoj napredak, i pomoću ostalih inspirativnih alata, obitelji će svakodnevno lakše donositi zdrave odluke.

>>VEZANI ČLANCI: 

-Izuzetno smo ponosni na završetak ovogodišnje Inkubator Motivator inicijative kroz koju smo, s renomiranim chefovima Mariom Miheljom i Nastasjom Chiarom Petrić, ponovno istaknuli važnost uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti u životima obitelji diljem Hrvatske. Ovo je bila jedinstvena prilika da roditelji s djecom istraže svijet zdravih i ukusnih obroka prema smjernicama Tanjura pravilne prehrane. Cilj je pokazati kako ova vrsta prehrane nije nedostižna te da većinu namirnica potrebnih za nutritivna jela već imamo kod kuće- rekla je Koraljka Novina Brkić, nutricionistica tvrtke Nestlé za Adriatic regiju.

Zagreb: Veliko kulinarsko finale Inkubator Motivator edukativne inicijative
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije