Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP

Afera s nelegalnim priključcima proširila se i na HEP

brojilo
PIXSELL
15.09.2011.
u 08:00

Brojila uzimali iz skladišta i nelegalno priključivali, a sad traže – legalizaciju!

Nakon “Watergatea” i “Gasgatea”, sada se pokazalo da su i zaposlenici HEP-a godinama nelegalno postavljali priključke, a, što je najbolje, uprava to i priznaje!

“Legalizacija” za 1200 kn

Naime, u službenom dopisu koji je HEP poslao Marijanu Grubešiću zagrebačka Elektra priznaje postavljanje nelegalnih instalacija u objektu, a za njihovu legalizaciju traži 1200 kuna.

“Priključak je izvršen nelegalnom radnjom, neovlaštenim uzimanjem brojila Elektre Zagreb iz skladišta te spajanjem i plombiranjem istoga, kao i navedenim uvrštenjem u aplikativni sustav kupaca”, piše HEP-ovu dopisu koji je šokirao Grubišića, a kojemu čak prijete i isključenjem struje.

– Ja već dugo ratujem s HEP-om i nemam riješen status. Razmišljam i o tužbi. Meni nuditi nagodbu i da platim nelegalni priključak ne dolazi u obzir, to bi značilo da prihvaćam sudjelovanje u nezakonitim radnjama – odvažan je Grubešić, koji je, dodaje, spreman za borbu s energetskim divom.

On je svoj stan u središtu grada kupio od B. K. 2005. godine te, napominje, nema veze s nelegalnim priključcima. Ne želi preuzeti odgovornost za propuste u HEP-u.

– Oni brane svoj stav da ja imam nelegalan priključak iako su to napravili njihovi radnici. Za razliku od vodoopskrbe, koja ne okrivljuje stranke, Elektra mene okrivljuje da imam formalno nelegalan priključak i od mene traži 1200 kuna. Očito se više nema što pokrasti – dodao je Grubešić.

Ne otkrivaju sankcije

U udruzi Potrošač upoznati su s problemima nelegalnih priključaka.

– Oni koji imaju ilegalne priključke sve moraju prijaviti policiji i tražiti od HEP-a da to riješi u svojoj kući. Tamo je bilo svega i svačega, to mi znamo informativno. Tu postoje razna kriminalna djela, čak i polulegalni poslovi u kojima je sudjelovao HEP. Ilegalni priključci kazneno su djelo, a ponajprije se mora sankcionirati HEP-ove ljude koji novac stavljaju u svoj džep – kazala nam je predsjednica udruge 
Potrošač Jadranka Kolarević.

Kratko je na upit o nelegalnim priključcima u Zagrebu odgovorio i rukovoditelj poslova u Elektri Željko Šimek.

– Ne mogu davati nikakve izjave jer imamo neke slučajeve koje smo dali Državnom odvjetništvu i policiji – rekao je Šimek.

Koliko slučajeva nelegalnih priključaka ima u Zagrebu, u HEP-u nisu htjeli otkriti, kao ni sankcije za radnike koji su te priključke postavljali.

Komentara 81

TM
trade_mark
09:41 15.09.2011.

ma... ma ne! nemoguće! odbijam vjerovati da je HEP varao, krao, lagao... pa to... to je NEMOGUĆE!!!

TV
tvrdi
11:57 15.09.2011.

Mihac Nevrijeđa mene to što jesam. Ja sam ponosan da sam rođen tamo gdje sam rođen a ti stari moj imaš krizu identiteta i bilo bi ti puno pametnije da se malo skuliraš i gledaš svoja posla jer ako budešš gledao što ljudi rade oko tebe nećeš imati vremena za sebe i za svoju obitelj ako je imaš. Al s obzirom da imaš takvo razmišljanje kakvo imaš nebi me čudilo da nemaš il nećeš nikada imati. a te svoje puške što ih spominješ možeš objesiti meni na pišu.

FU
fuluriem
13:42 15.09.2011.

I još jedan komentar na izjavu gospodina Šimeka: To je laž jer je presuda došla i počiva u ladici direktora Marka Škrobe ali im ne paše jer su krivo postavili tužbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije