Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI GODINE OD MASAKRA U SPLITU

VIDEO Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Hladnokrvno je ubio trojicu, a onda na sudu pravio cirkus

Na današnji dan prije četiri godine Filip Zavadlav počinio je trostruko ubojstvo u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/30
11.01.2024.
u 15:12

Filip ​​Zavadlav 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške u splitskom Varošu ubio je Bobana, Torlaka i Ožića Paića koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motociklima

Na današnji dan prije četiri godine Filip Zavadlav počinio je trostruko ubojstvo u Splitu. U krvavom pohodu ubio je Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25). Zavadlav u veljači 2021. godine osuđen na 40 godina zatvora, ta je presuda ukinuta. Nakon novog suđenja prošle godine, nepravomoćno je osuđen. Za svako ubojstvo dobio je po 15 godina zatvora, a osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina. Sutkinja poručila kako je ovo 'jedan od najbrutalnijih zločina u Dalmaciji, ali i u Hrvatskoj. 

On je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške u splitskom Varošu ubio Bobana, Torlaka i Ožića Paića koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motociklima. Splitska policija zamolila je sve građane koji žive na tom području grada da se sklone s ulica. Sve raspoložive policijske snage bile su na terenu.Hvatalo ga je 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko.  Internetom je kružila snimka mladića koji s automatskom puškom hoda po Splitu.

Samo nekoliko sati nakon krvoprolić​a predao se policiji na očigled šokiranih građana. 

– U potpunosti negiram počinjenje kaznenog djela koje mi se stavlja na teret... Ja to nisam napravio, zašto bih ja napravio tako nešto? Ja nisam kriv! Tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir – branio se Filip Zavadlav jednom prilikom.  

Tijekom suđenja mijenjao je odvjetnike, a često je radio cirkus. Tražio je da ga se nominira za Nobelovu nagradu za mir, na jednom ročištu sudu se obraćao isključivo na talijanskom jeziku, a na sljedećem, kada je pročitano psihijatrijsko vještačenje kojim je još jednom utvrđeno da je raspravno sposoban, tvrdio je kako je iznenađen svime jer on talijanski uopće ne govori. Svjedoke je ispitivao, dobacivao je, upadao u riječ, uvijek na rubu da bude izbačen iz sudnice, što mu se jednom i dogodilo kada je ometao gledanje snimki ubojstava uporno tvrdeći kako on nije osoba na snimkama. Nastojao je šokirati i svojim izgledom. Dolazio je i u bijelom odijelu i s kravatom, ali i u hipi izdanju, neobrijan i neočešljan s maramom oko glave. Tijekom tri godine, bio je i nabildan i uvježban, ali i mršav i ispijen. Prilikom izricanja zadnje presude Zavadlac se smijao. 

VIDEO Suđenje Filipu Zavadlavu: Počinio trostruko ubojstvo, pa postao najpoželjniji neženja

Ključne riječi

Komentara 61

HO
Homophob
10:29 11.01.2023.

"Ubio tri muskarca ..." Ne nego: Odstrelio tri bjesna psa ... ili: Ubio tri zlocinca ... ili: izvrsio kaznu nad tri kriminalca jer je zakon zatajio braniti gradane od kriminalaca!

TM
trade_mark
10:58 11.01.2023.

dečko je društvu napravio veliku uslugu jer "institucije" NE rade svoj posao. treba ga osloboditi i platit mu odštetu što su ga do sada držali u zatvoru!

LJ
ljeto90
10:26 11.01.2023.

Ubio tri dilera, a četvrti ostao živ spasila ga policija???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije