Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI IZAZOV U POVIJESTI

Živimo na dug: Što ćemo jesti 2050. – proteini, žitarice i ugljikohidrati u piluli

04.09.2021.
u 15:58

Želimo li da buduće generacije ljudi i drugih životinja imaju svoje stanište na ovome planetu, neizbježno je da što prije krenemo u smjeru prestanka konzumacije mesa, mlijeka, jaja i meda i okrenemo se uzgoju biljne hrane koja će nam osigurati održivost globalnog prehrambenog sustava i biološku raznolikost

Komentara 18

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:03 04.09.2021.

Jest cemo ono sto sami si posadimo u vrtu ili njivi, a ne biti lijen, a znam ih mnoge, koji lopatu nebi zabili u vrt i pojeli domacu rajcicu nego kupuju i dalje smece uvozno po ducanima, a zemlja u korovu, pregospodili smo se.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
16:15 04.09.2021.

2050. jesti ćemo meso, a do njega ćemo doći lukom i strijelom.

SI
sisavac
18:07 04.09.2021.

Haha, da, biljna hrana... Čovjekov strelovit uspon započeo je baš sa većom konzumacijom mesa. Ne sa blitvom. Kognitivne sposobnosti su direktno povezane sa prehranom u par generacija. Izraelci dokazali na primjeru svojih kibuca, u kojima su neki jeli samo vegetarijansku hranu. Generalno su svi u obitelji imali ozbiljna pomanjkanja bitnih proteina, vitamina, unatoč tome što su normativno u hrani imali dovoljno. Ali organizam to ne preuzima tako. Možete pojesti korpu zelenila, a željeza ćete manje dobiti nego od jednog malog šnicla. Bez životinjskih masti većina vitamina ne ulazi u tijelo. Kad bi svi prešli na vegetarijansku prehranu, ovaj planet bi bio premali. A gdje su onda površine za životinje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije