Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavljeno petero osoba

Živi zid prijavio Prgometova brata, tvrde da je izvlačio novac iz HEP-a

Zagreb: Živi zid predao kaznenu prijavu protiv Mije Prgometa i njegove supruge Ane
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
08.05.2020.
u 15:46

Prgometova tvrtka Armus je na natječaju ponudila iznimno nisku cijenu za očitavanje brojila poduzetničkim subjektima, a odradila i naplatila samo izdašne stavke iz ugovora

Živi zid podnio je u petak kaznenu prijavu protiv petero osoba za koje tvrdi da su izvlačili novac iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) među kojima je i Mijo Prgomet, brat predsjednika Skupštine Grada Zagreba Drage Prgometa.

Živi zid je precizirao da je zbog namještanja posla očitanja strujnih brojila, pored Mije Prgometa, Državnom odvjetništvu prijavilo i njegovu suprugu Anu Prgomet te trojicu odgovornih osoba iz HEP-a. Riječ je o Jozi Joziću, Nikoli Sulentiću i Antonu Marušiću.

''Prgometova tvrtka Armus je na natječaju ponudila iznimno nisku cijenu za očitavanje brojila poduzetničkim subjektima, a odradila i naplatila samo izdašne stavke iz ugovora tj. očitavanje brojila fizičkih osoba.

VIDEO Živi zid predao kaznenu prijavu protiv Mije Prgometa i njegove supruge Ane

Time je dodatno oštećen i HEP jer su očitavanje brojila bili prisiljeni vršiti radnici HEP-a i to u prekovremenim satima. A sve kako bi prikrili štetnost izvršenja ugovora s tvrtkom Armus'', stoji u priopćenju Živog zida.

Ostali ponuditelji su nakon javnog natječaja uputili žalbu, a Upravni sud je presudio njima u korist time dokazujući da su HEP i Armus bili u nelegalnoj gospodarskoj aktivnosti, zaključio je Živi zid.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije