Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAČELNIK I ŽUPAN:

'Osigurat ćemo sredstva za novu dvoranu'

požar zlatar bistrica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
04.01.2016.
u 06:45

Dvorana je bila osigurana, a župan i načelnik sastat će se danas s ravnateljicom OŠ Zlatar Bistrica

Krenulo je sa sjeverne strane, vrlo brzo se vatra proširila, jer su nosači dvorane od drva, drvo je bilo i iznutra, vani lim. Kada su bočne strane pale, ušao je kisik i odmah je sve buknulo. Dio vatrogasaca fokusirao se na branjenje okolnih zgrada – kazala je za Zagorje International Božena Slunjski, ravnateljica Osnovne škole Zlatar Bistrica čiju je dvoranu progutala vatra u noći na subotu.

– Dvorana je srećom osigurana, a pomoći ćemo i ljudima čije su kuće oštećene u požaru – rekao je načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić. Zgarište je obišao i zagorski župan Željko Kolar.

– Za ponedjeljak u 12 sati sazvao sam sastanak s ravnateljicom škole i načelnikom općine da vidimo koji će biti sljedeći koraci. Morat ćemo procijeniti kakva je statika objekta i hoće li se postojeća konstrukcija moći koristiti za daljnju gradnju. Odmah ćemo osigurati sredstva u proračunu za novu projektnu dokumentaciju. Dvorana je bila osigurana. Prvo se mora dogovoriti naknada štete, a nakon toga će županija zajedno s ministarstvom i općinom krenuti u osiguranje financijske konstrukcije da se nova dvorana što prije sagradi – rekao je župan Željko Kolar.

>> Zapalio se kontejner sa smećem pa izgorio cijeli krov sportske dvorane u Zlatar Bistrici

>> Načelnik: Tri godine gradili smo tu dvoranu, dali 12 mil. kuna, a nestala je za tri sata

Komentara 2

Avatar comparator
comparator
09:40 04.01.2016.

Nekako lakoprežaljena dvorana ? Osiguravatelju oprez ! Policija oprez ! Akomje požarpodmetnut ili je do njega došlo nemarom onda polica osiguranja ne vrijedi. Možda je čak i dogovoreno s osiguravateljom insceniranje ovog požara . Politika bi na taj način radodo oprala svoje promašaje . Ne tvrdim ali samo navodim svoje zaključke o utisku iz izjava političkih čelnika .

XN
xnet0822
07:37 04.01.2016.

Uzmite "mirovine" od Šatoraša u Savskoj, imaju i previše !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije