Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO NA SJEDNICI

Zekanović opleo po Grmoji i Bulju: 'Vi ste sramota za politiku, Sabor i Metković', 'Završit ćeš kao Kerum'

Foto: Screenshot/YouTube
1/3
02.11.2022.
u 13:21

- Proračun Sinja, s obzirom da ste dobar menadžer, možda ima viška novaca pa ga podijelite - rekao je Zekanović Bulju

Zastupnik Hrvoje Zekanović danas je u Saboru kritizirao zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, zastupnika Nikolu Grmoju, a potom se raspravljao s Mirom Buljem. Uvodno je istaknuo kako su posljednjih godina za blagdan Svih Svetih na zagrebačkim fontanama projicirane slike svetaca. Po njemu je to, kako kaže, primjereno. 

- Ovaj blagdan te projekcije nije bilo. Ako ste primijetili, proteklih su godina povodom Hoda za život izvješene zastave, nema ih više jer ih je Tomašević, kao projekcije svetaca, zabranio. Ako ste primijetili murali s herojima, izdvojit ću Slobodana Praljka, se uporno prekrivaju bijelom bojom. To je jedino što danas u Zagrebu gradonačelnik radi, a da je vidljivo. Međutim, ono što je nevidljivo je, a pokazat će se uskoro, je problem zbog goleme hipoteke od 300 milijuna eura koju je Grad Zagreb podigao na najvrjedniju imovinu - rekao je Zekanović, a potom se osvrnuo na Nikolu Grmoju i Most. 

- Na jučerašnjoj sjednici Odbora za gospodarstvo su kolege koje vode Antikorupcijsko vijeće imale priliku 20-ak puta i van Poslovnika ulaziti u konverzaciju s ministrom Filipovićem. Podsjetit ću kako ti isti funkcioniraju kada imaju mogućnost upravljanja sjednicom. Kada je Antikorupcijsko vijeće, taj igrokaz, oni odmah eliminiraju sve svoje neistomišljenike. Podsjetit ću kako kolega Grmoja nije, iako se obvezao, na prošloj sjednici Antikorupcijskog vijeća donio zaključak o pozivanju bivših Mostovih ministara i Petrova da čujemo tko je odgovoran za gašenje sisačke rafinerije i za dvije milijarde kuna iz proračuna, a oni su odgovor - rekao je Zekanović. 

Nikola Grmoja pozvao se na povredu poslovnika pa mu odgovorio: - Očito vas HDZ više ne šalje na odbore pa niste bili na Odboru za gospodarstvu. Da ste bili, vidjeli biste da sam na prvom javljanju ispucao tri replike. Za razliku od vas, ja bio pristojan. Ali očito toliko sramotite HDZ i očito vas se srame da vas više ne šalju - rekao je pa dobio opomenu.

Zekanović je Grmoji potom kazao kako Sabor sramote "oni koji mikrofonima remete kolege dok govore". Pojasnio je kako govori o njemu i Raspudiću.

- Vi ste sramota za hrvatsku politiku, Sabor i Metković - dodao je te, također, dobio opomenu. Nedugo nakon toga, Zekanović se verbalno sukobio i s Mirom Buljem koji je pozvao zastupnike, posebice one iz Dalmacije, da podrže njegov amandman da se Dalmatincima, gdje nije osiguran plinovod, osiguraju vaučeri za potrošenih više od 2500 kilovata po satu u pola godine. Zekanović ga je prozvao za populizam.

- Bulj je ovo ljeto dijelio alkaricu, 200 kuna svakom umirovljeniku u Sinju. Gospodine Bulj, vi kao gradonačelnik ako imate novca dijelite ga slobodno. A ovdje je interesantno kako ste zaboravili na hladnu Slavoniju, još hladniju Liku, Gorski kotar. Pa evo proračun Sinja, s obzirom da ste dobar menadžer, možda ima viška novaca pa ga podijelite - rekao je pa dobio još jednu opomenu. 

Bulj je istaknuo kako Zekanović "omalovažava cijelu javnost". Rekao je kako je podijelio alkaricu, otvorio dječji vrtić te podijelio i uskrsnice. 

- Završit ćeš kao Kerum - rekao mu je Zekanović pa ga još jednom nazvao "Kerum".

Komentara 19

CE
ceaceo3
13:31 02.11.2022.

šprdancija, lako im je ovako spikat i laprdat, kad u isto vrijeme svaki mjesec bar 20,30 tisućica lega na račun .. Raspudić ima ja mislim sigurno i minimalno 10 puta sada već primanja na računu odkad je u saboru negoli u vrijeme kad je samo pisao kolumne, znači njima teče med i mlijeko, jbe se njima za narod i za nas, svi su u biti populisti i isti

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:30 02.11.2022.

Na iducim izborima glasam za Zekanovica!

DU
Deleted user
14:13 02.11.2022.

Zekanoviću samo deri oštro po ovim sektašima i šarlatanima iz Mosta - kad govoriš njihovim jezikom i načinom onda te oni razumiju - drugačije ne možeš s takvim populistima, kako i oni govore tako i ti govori njima, pa nekek cvile koliko hoće, a pogotovo ovaj spletkaroš Grmoja i prepismeni akademik Bulj - koji užas ovi iz ćuprije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije