Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog bakterije Listeria s tržišta povučen Sparov proizvod

Proizvod Despar od sto grama, roka valjanosti do 3. srpnja 2020., nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.
18. lipnja 2020. u 18:14 2 komentara 9825 prikaza
Šibenik: Spar i Interspar pozivaju umirovljenike na rad uz korištenje pune mirovine
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog utvrđene povišene količine bakterije Listeria monocytogenes Ministarstvo poljoprivrede s hrvatskog je tržišta povuklo norveški dimljeni losos Despar, kojeg je na tržište stavio Spar Hrvatska.

PROVJERITE HLADNJAKE Povlači se još jedan proizvod: Pronađena salmonela u pilećem batku

Iz Ministarstva su u četvrtak priopćili kako je na zahtjev trgovačkog lanca Spar Hrvatska, kao subjekta u poslovanju s hranom, obavijestilo potrošače o povlačenju spomenutog proizvoda Daspar zbog u njemu utvrđene povišene količine bakterije Listeria monocytogenes.

Proizvod Despar od sto grama, roka valjanosti do 3. srpnja 2020., nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta u poslovanju s hranom, navode u Ministarstvu.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • trade_mark:

    špar mi je najgori dućan!

  • milerazbojnik@gmail.com:

    ma bez veze ste vi meni svi zajedno koliko li je tog završilou prometu niko ne znade i koji če ljudima bit simptomi jednostavno rečeno krkljanac da je po mom niti jedan prehrambeniproizvod koji je friškiod mesa nebi smio bit ... prikaži još!bit pušten u prodaju i od samih lanaca ako li nije zdrastvena vetirerinarska ili ti makrobiološki ispitan i dato mu zeleno svijetlo da je zdrav sve je to jedan veliki čumez po mom a da ne spominjemo raznorazne popuste istih tih lanaca ponedjeljkom jer su ti proizvodi na isteku zdrastvene ispravnosti jer nisu u zatvorenim rashladnim komorama a narod puši sve to kao jeftinije no moš si mislit koliko li je ispravan kraj priče nemar grabež i pohlepa svih s dopuštenjem samih vlasti dok se negdje ne bude potrovala veča grupacija ljudi i onda če se opet neko vadit a narods nadrapo srrrra