Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera wikileaks

Zašto su točno dvije Šveđanke prijavile Juliana Assangea?

julian assange (1)
AFP/Pixsell
08.12.2010.
u 20:45

Švedski su mediji rekonstruirali o kakvim je seksualnim zločinima riječ, odnosno zašto su ga djevojke prijavile

"Švedski slučaj" Juliana Assangea izazvan je vjerojatno osvetom Anne Ardin koja ga je uime ogranka socijaldemokrata u kojem djeluje i pozvala da održi predavanje u Švedskoj te ga ugostila u stanu. Iste večeri nakon što su se upoznali, ona i Assange upustili su se u seksualni odnos tijekom kojeg je Assangeu pukao kondom. Assangea se optužuje i da je tijekom odnosa svojim tijelom vršio prisilu protiv njezina seksualnog integriteta. Švedski su mediji već iz njezinih poruka na društvenim mrežama zaključili da je veselo nastavila druženje i poslije sporna događaja. Assange je paralelno započeo odnos i s drugom obožavateljicom Sofijom Wilden koja je došla na njegovo predavanje.

Dogovorili su sastanak poslije kojeg su otišli u njezin stan i imali seksualne odnose, s kondomom. Međutim, ujutro je Assange krenuo u akciju dok je Sofia još spavala a da prije toga nije navukao zaštitu. Svejedno mu je spremila doručak i ispratila ga u Stockholm. On joj se, međutim, nije poslije javljao pa ga je ona nazvala u Annin stan, nakon čega je Anna shvatila da Assange vodi "paralelku".

Sofia joj se povjerila da je u strahu od zaraze HIV-om ili trudnoće. Anna ju je ispratila do policije da se raspitaju može li se Assangea prisiliti na testiranje za HIV, a potom su o svemu obavijestile Esspresen. Istraga je prekinuta jer nije bilo dokaza o silovanju, ali je potom Anna za odvjetnika uzela Claesa Borgstroma, bivšeg zastupnika za ravnopravnost spolova koji radi na proširenju legislative vezane za silovanje, a prema kojem silovanje ne bi nužno moralo uključivati fizičku prisilu, već je dovoljan i osjećaj o nejednakim odnosima moći. Tužiteljica Ny slučaj je prihvatila kao eksperiment za proširenje legislative.

Komentara 65

Avatar Dolar=0
Dolar=0
14:10 09.12.2010.

Stockholm Ako je Svedska neovisna od Amerike kako je onda mogla da prihvati da Obami da nobelovu nagradu za mir. Sta je on doprineo da se dobije te prestizna nagrada, Postao si veci Svedjanin od samih Svedjana

OB
-obrisani-
14:24 19.12.2010.

anglofili i njihov prvi prsten vazala sebe zovu zapad a zapadu su pripisali sve sto je najbolje na svijetu....kao da nema loseg i dobrog medju svakim narodom. ...heben njih i taj njihov tzv.zapad s kojim eksploatiraju i tlacu narode kojii se zelu digniti iz siromastva

Avatar lepran
lepran
21:36 08.12.2010.

Frajer je car!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije