Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA NESTALIMA

Počela iskapanja na vukovarskom odlagalištu: Sumnja se da je tu zakopano 20-ak tijela

Na vukovarskom odlagalištu otpada "Petrovačka dola" započelo iskapanje u potrazi za nestalima u Domovinskom ratu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
25.04.2022.
u 13:01

Navodno i kako se o postojanju grobnice zna već neko vrijeme i da su u istražne radnje na terenu bili uključeni policija i SOA

Kako je Večernji list i najavio prije nekoliko dana danas su, u potrazi za nestalim osobama iz Domovinskog rata, započela probna iskapanja na vukovarskom odlagalištu otpada „Petrovačka dola“.

Iskapanja se obavljaju unutar odlagališta i u narednih nekoliko dana trebali bi se saznati prvi rezultati potrage. Prema neslužbenim informacijama sumnja se kako se je na tome prostoru pokopano 20-ak tijela osoba ubijenih tijekom agresije na Vukovar.

Navodno i kako se o postojanju grobnice zna već neko vrijeme i da su u istražne radnje na terenu bili uključeni policija i SOA. Prema planovima cijela „Petrovačka dola“ biti će pretražena u potrazi za nestalim osobama, a  sve s ciljem da se ta lokacija stavi na popis pregledanih. Ukoliko se pronađu tijela pokopana na „Petrovačkoj doli“ to neće biti prva tijela pronađena na toj lokaciji.

Naime, prije nekoliko godina preko puta odlagališta pronađeni su posmrtni ostaci nekoliko osoba za koje je poslije utvrđeno da su bili prvo pokopani upravo na području „Petrovačke dole“. Ovo vukovarsko odlagalište smeća je niz godina u funkciji te je i prije Domovinskog rata trebalo biti zatvoreno. Inače, nedavno je početak novih probnih iskapanja na području Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije najavila i ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri ali ne navodeći lokacije gdje će se ekshumacije odvijati.

S područja Vukovara danas se traga za 386 osoba

>> VIDEO Nedaleko od Vukovara pronađena nova masovna grobnica s najmanje 10 tijela

Komentara 1

SI
siny
13:38 25.04.2022.

Servi se ne oglasavaju o ovoj temi, kao ne tice ih se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije