Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'srbija je faktor nestabilnosti'

Mlinarić (DP) traži ratnu odštetu od Srbije: 'Bitno je da u povijesti ostane zapisano tko je agresor, a tko žrtva'

STIPO MLINARIĆ planira se kandidirati za šefa DP-a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
21.04.2022.
u 12:13

Jučerašnji sukob predsjednika i premijera smatra nedoličnim ponašanjem obojice koje Hrvatskoj neće donijeti ništa dobro

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem ponovno traži naplatu ratne odštete od Srbije za počinjene ratne zločine i štetu, na što Hrvatska ima pravo slijedom odluke Haaškog suda. Na konferenciji za novinare u četvrtak naglasio je da nijednom od premijera nije dobio zadovoljavajući odgovor na taj zahtjev kao ni objašnjenje za nečinjenje.

- Srbija je bila prisiljena osuditi agresiju Rusije na Ukrajinu, ali se još uvijek nije pridružila europskim sankcijama prema Rusiji i svojom nedosljednom politikom ponovno pokazuju svima u Europi kakva je narav njihove politike te da su potencijalna opasnost za Europu i stalni faktor nestabilnosti - rekao je Mlinarić.

Sve političke opcije u Srbiji pokazuju apsolutni nedostatak osude za zločine koje su počinili prema Hrvatskoj i za takvu politiku lijek može biti samo jedan - plaćanje ratne odštete, poručio je.

Premijera je još jednom pozvao na hitno pokretanje međunarodne tužbe protiv Srbije, istaknuvši da bit tužbe nije novac nego da u povijesti ostane zapisano tko je agresor, a tko žrtva. Jučerašnji sukob predsjednika i premijera smatra nedoličnim ponašanjem obojice koje Hrvatskoj neće donijeti ništa dobro.

- Takav rječnik ne mogu koristiti dva najviša državna dužnosnika, a trebali bi se brinuti o državi, standardu građana i ratu u Ukrajini. Takvo ponašanje je nedopustivo - naglasio je. Dodao je kako se ne slaže s generalom Antom Gotovinom niti bi dao milosrđe Josipu Perkovići i Zdravku Mustaču.

U vezi obilježavanja obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovac Mlinarić je poručio da "u Jasenovcu nikada nije bio niti će biti jer se naslušao srpskih laži".

- Miloradu Pupovcu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svima koji rade mit od Jasenovca ne vjerujem ništa i ne pada mi na pamet klanjati im se svake godine, ja to neću napraviti - rekao je. Pritom je istaknuo da ne poriče ustaški logor nego govori o 50 godina propagande, zbog koje se "svatko crveni kada se spomene Jasenovac".

VIDEO Zekanović: Je li Milanović pod nekakvim stimulansima

Komentara 3

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
13:56 21.04.2022.

uh oh. ratna odsteta. tema koja digne zivac svim jugoljevicarima u regionu, od kockice preko banja luke pa sve do dedinja. mala digresija. slucajno gledah prije koji tjedan boru tadica kako nekom modernom srpskom desnicaru objasnjava da je u srebrenici bio genocid, ali da on nije potpisao neki dokument kada je bio predsjednik srbije o genocidu jer onda bi srbija mozda trebala platiti ratnu odstetu. hahaha.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:37 21.04.2022.

Mlinarić (DP) traži ratno bratstvoi i jedinstvo od Srbije: 'Bitno je da u povijesti ostane zapisano tko je prvi agresor na Vukovar a tko drugi, a tko žrtva domoljubno odabranih 200 bogatih balkanskih obitelji koje su se stvarale dok se na bojisnici stradalo i balkanska braca po jeziku, krvi i kulturi su se medjusobno klala i silovala dok se odabrana elita snabdjevala i zbrinjavala.

Avatar Hundjager
Hundjager
15:10 21.04.2022.

Da bi se tražila nekakva "ratna odšteta" prvo se mora desiti rat, i napad jedne nezavisne države na drugu, što u ovom slučaju se nije nikada desilo! A pošto se agresija nije nikada desila, znači da rat Srbije i Hrvatskee nije ni vođen, tako da samim tim i sva laprdanja o nekakvoj "ratnoj odšteti" padaju u vodu!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije