Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Uzinić:

Žao mi je, premijer se spustio na nisku razinu

Mate Uzinić
Grgo Jelavić/Pixsell
04.01.2015.
u 19:15

- Bude i među nama nesmotrenih izjava, ali sebe i kolege ne prepoznajem u premijerovim riječima - rekao je biskup.

Premijer Zoran Milanović je u intervjuu RTL-u Danas, među ostalim, rekao da su određeni biskupi militantni, da provociraju, da ih isključivo zanima imovina. Ocjenjujući 2014., kazao je: “Sastali smo se s destruktivnim koktelom HDZ-a, dijela Katoličke crkve, biskupa koji su najnazadniji u Europi, braniteljima koji su zloupotrijebljeni”.

Od biskupa koje smo zamolili za komentar javio nam se samo biskup dubrovački mons. Mate Uzinić.

– Ove izjave spadaju u one koje ne bi trebalo komentirati. Žao mi je što je premijer sebi dopustio tako nisku razinu, naročito zbog časne službe koju obavlja – kaže biskup Uzinić te nastavio: – O tome koliko su hrvatski biskupi na razini europskih i pape Franje, ne mogu govoriti. Mogu tek reći da sebe i kolege u episkopatu, uz sve naše nedostatke u koje spada i poneka nesmotrena izjava koja bi se mogla tumačiti stranačkim ključem, ne prepoznajem u njegovim izjavama. Kad je riječ o povratku imovine, biskupi nisu nikad tražili drugo nego da se provode državni zakoni i Crkvi vrati ili nadoknadi ono što joj je u bivšem sustavu nepravedno bilo oduzeto. Ako je to pohlepa, onda smo pohlepni. Ugovore sa Svetom Stolicom ne treba ni spominjati jer, koliko znam, Crkvi do sada prema njima nije ništa vraćeno. Da povrat imovine ovisi o političkoj volji, a ne o zakonima i ugovorima, dokaz je i ova premijerova izjava i nerad Mješovite komisije Vlade RH i HBK.

>>Milanović: Glogoški je bio u Vladi, ali molio me da to ne kažem

>>'Premijer Zoran Milanović postao je maskota i to ona koja simbolizira neuspjeh'

Komentara 96

SS
sseka
19:34 04.01.2015.

griješite u ocjeni biskupe. on je stalno na niskoj razini! kao i oni koji su ga izabrali.

PO
Polikarp
19:33 04.01.2015.

Svojim intervjuom na RTL-u Milanović je zabio zadnji čavao u lijes Josipovićeve izborne kampanje. Samo nije jasno radi li to Milanović Josipoviću namjerno ili je ipak "samo" prolupao?!

VE
verakruz
19:48 04.01.2015.

Milanovića , Josipovića, Pusićku, Stazića i kompaniju je nepotrebno komentirati! Svatko tko ima oči , uši i pamet zna što se događa u Hrvatskoj... Nažalost ništa, ništa dobro. Oni žele da nas vrate u 1945. godinu i da nas nestane, da ne smijemo ni slovca prozboriti protiv njih i njihove "politike".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije