Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer o braniteljima

Milanović: Glogoški je bio u Vladi, ali molio me da to ne kažem

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2015.
u 18:55

- Primljen je službeno u Ured predsjednika Vlade. Razgovarali smo više od sat vremena - otkrio je Milanović.

Premijer Zoran Milanović je u intervju RTL-u Danas kazao da ga je organizator prosvjeda branitelja ispred Ministarstva branitelja, Đuro Glogoški, posjetio u zgradi Vlade 12 dana nakon početka prosvjeda u Savskoj.

- Sada ću reći nešto o čemu šutim već dva mjeseca jer štitim dostojanstvo osobe. Vođa ljudi koji prosvjeduju već nekoliko mjeseci na Savskoj cesti Đuro Glogoški i njegova supruga bili su ovdje 30.10. prije sjednice Vlade. Dakle, 12 dana nakon početka prosvjeda u Savskoj - rekao je Milanović i dodao da to dosad nije rekao jer ga je Glogoški "molio" da to ne kaže.

To je "HDZ-ovo maslo"

Rekao je da je Glogoški želio razgovarati s njim. - Primljen je službeno u Ured predsjednika Vlade. Razgovarali smo više od sat vremena. Rekao sam mu: 'Pomozite mi da vam ugodimo'. Jer nije mi jasno što hoće. Što je bilo dalje, vidjeli ste. To nisu poštene namjere. Nakon što smo povukli dva zakona iz Sabora, samo da im taktički pomognemo, oni su ostali tamo da bi mogli dočekati Novu godinu s HDZ-ovom predsjedničkom kandidatkinjom - kazao je Milanović i dodao da više ništa ne mogu napraviti s prosvjedima u Savskoj.

Rekao je da su prosvjed "HDZ-ovo maslo". - To je sve pozornica. Dakle, oni zajedno s dijelom biskupa brane naš glupi narod koji je izabrao nenarodnu vlast od te iste nenarodne vlasti. I to je sve dio predstave. To je sinopsis i scenarij HDZ-a za predsjedničke izbore. I gledamo rasplet - rekao je Milanović.

Destruktivni koktel HDZ-a, biskupa i branitelja

Milanović je kazao da je 2014. godina bila "ekonomski teška, ali politički zahtjevna". - Sastali smo se s jednim destruktivnim koktelom HDZ-a, dijela katoličke crkve, biskupa koji su najnazadniji u Europi, braniteljima koji su zloupotrijebljeni, koji imaju pozornost već mjesecima i traže nešto što već imaju, a dobit će još više - rekao je Milanović te kritizirao Vladu Ive Sanadera i njegove suradnike. - Ivo Sanader imao je šansu biti sjajan premijer jer je došao u vrijeme konjunktura, sve je raslo. Nisu ništa radili, a još su funkcionirali kao kriminalna organizacija. Za to mi ne treba sudska presuda. To je očito. Imamo posla s ljudima koji su beskrupulozni - kazao je Milanović u intervju u kojem je kritizirao i biskupe.

- Nije riječ o Crkvi, nego o određenim biskupima koji su militantni i koji provociraju i isključivo ih zanima imovina. I tu isto imam svoj stav. Kaptolu ćemo vratiti isključivo tamo gdje se dokaže da je to potrebno. Za mene je to sve hrvatska imovina. Borit ću se do zadnjeg trenutka da to tako i ostane - kazao je Milanović i kazao da se po pitanju povrata crkvene imovine sve svodi na "pohlepu". - Glasnogovornici te pohlepe jesu malobrojni, ali glasni ljudi. Kada budu barem na 50 posto retorikom i akcijom kao sadašnji Sveti Otac, uzet ću ih ozbiljno - rekao je Milanović.

Grabar Kitarović je apsolutno sve u životu postigla zahvaljujući stranci

Rekao je da očekuje pobjedu Ive Josipovića na predsjedničkim izborima te dodao da on nije ovisan o SDP-u nego je samostalan i neovisan. - S druge strane, protukandidatkinja cijelu svoju karijeru i uspjeh duguje stranci, odnosno Ivi Sanaderu, a sada Tomislavu Karamarku. Tu građani moraju odlučiti. S jedne strane imamo jednog dostojnog, uglednog, samostalnog čovjeka koji je financijski zbrinut, a s druge strane imamo osobu sustava političke stranke, koja je apsolutno sve u životu postigla zahvaljujući stranci. Imamo građanskog kandidata, imamo kandidata stranke koja već temeljito zadnjih pola godine žele stvoriti političku psihozu i uspijevaju u tome. I onda kažu da mi dijelimo Hrvatsku. To je perfidna neistina. Dakle, ili kandidat građana ili kandidatkinja stranke koje je optužena i osuđena za tešku korupciju, ali, za mene mnogo važnije, za sramoćenje Hrvatske - istaknuo je Milanović.

 - Netko je u ime svoje stranke pakirao ovoj Vladi u Europskom parlamentu. Umjesto da prešuti ako već ne hvali. Koliko god građani bili bijesni i nezadovoljni, a i ja sam očekivao da će biti bolje, moramo se svi zapitati kamo ovo vodi - komentirao je seriju kritika s kojom se njegova Vlada sučeljava.

"Ako me netko vidi na skijanju, neka mi oprosti"

- Logično je da je ministar stalno na putu, odobravam to. I predajem vam sada dokument s arhivom letova u kojem se može vidjeti od 2004. godine kako su koje institucije letile službenim zrakoplovom, u Vladi u kojoj je gosđoda Kitarović bila zvijezda i prima balerina. Koliko je to stotina letova bilo i koliko se to zapravo promijenilo 2011. kada smo mi došli na vlast. U startu je to tri puta manje. Samo u 2004. godini patron gospođe Kitarović je letio više nego ja u tri godine, a meni se čini da sam ja stalno na putu. Kada netko želi biti predsjednik trebao bi imati i moć prosudbe. Osoba koja nije u stanju procijeniti da su njeni mentori i najbliži suradnici mutni ljudi, a sada kriminalci koji protuzakonito zapošljavaju u tajne službe, čije supruge podižu milijunske kredite u banci koja kasnije propadne i cijela uprava završi na sudu, to je barem duboko nemoralno - oštro je Milanović komentirao slučaj Vesne Pusić i njenog leta Vladinim zrakoplovom, predavši listu letova RTL-ovom novinaru.

Upitan hoće li ići na skijanje ove sezone Milanović je odgovorio da neće. - Mislio sam otići do sina na najbliže skijalište u Austriji, ali na taj dan je pravoslavni Božić pa ću zbog dužnosti ostati u Zagrebu. Možda i odem poslije, ali ako i odem biti će to na samo jedan dan. Ako me netko vidi na skijanju, neka mi oprosti.

>>Milanović: Ne padajte na patetiku HDZ-a, stranke koja je zločinačka organizacija

Komentara 379

DU
Deleted user
19:01 03.01.2015.

Baš sam gledao, čovjek je pun mržnje, koliko uvreda, nevjerojatno, od ljubomore Kolindi nije niti jednom ime izgovorio. Ako Kolinda pobijedi Zoka će dobiti infarkt.

LI
lima41
19:03 03.01.2015.

iz dana u dan nismo mi oni su, ne radimo mi podijele oni rade..i tako josipović i milanović iz dana u dan udaraju, pa tko radi podijele svakim svojim nastupom i svojima programima, a tko poziva na zajedništvo drugovi?

SA
santos008
19:15 03.01.2015.

Dobro je za Milanovica rekao Ivo Banjac,njega samo treba pustiti da govori,njemu i Bozanic more da zavidi ,kad nas predsjednik Vlade govori svit se samo krsti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije