Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zagrebačka policija žalit će se na presudu prosvjednicima

"Posebno ističemo da je policija u konkretnom slučaju primjenjivala policijske ovlasti isključivo s ciljem pružanja pomoći komunalnom redarstvu Grada Zagreba, a nikako radi sprečavanja održavanja javnog prosvjeda" - navodi se.
06. ožujka 2010. u 11:48 5 komentara 4 prikaza
varšavska
Foto: Darko Jelinek/PIXSELL

Zagrebačka policija danas je izvijestila kako će podnijeti žalbu na nepravomoćnu presudu kojom se četvero prosvjednika iz Varšavske oslobađa optužbi za kršenje javnog reda i mira.

U priopćenju se navodi kako su prosvjednici ometali komunalne redare, a ne rad policije te nisu dozvolili da se maknu bespravno postavljeni kontejneri. Prelazili su crtu i gurali policijske službenike.

"Posebno ističemo da je policija u konkretnom slučaju primjenjivala policijske ovlasti isključivo s ciljem pružanja pomoći komunalnom redarstvu Grada Zagreba, radi vršenja rješenja o ukljanjanju bespravno postavljanih kontejnera, a nikako radi sprečavanja održavanja javnog prosvjeda" - navodi se.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Smatram da je MUP reagiro ok, jer niti jedan prosvijednik nije odtišao u postaju sa masnicama, ujedno je i bila činjenica da su narušavali javni red i mir (makar je to bio najavljeni prosvijed)... tako da je ovo cisti logican ... prikaži još! korak koji mup mora napraviti... a sada dali ce ga sud uvaziti to je druga stvar.

  • HRVI.BOGEC:

    POLICIJA SLUŽI JAČEMU A NE GRAĐANIMA I JEDNAKO JE JEL UŠAO U SUKOB SA PORTIROM IZ HOLDINGA ILI MINISTROM POLICIJE, ALI NIJE ISTO KAD SI U SUKOBU MOJE MALENKOSTI PA DA SAM TI KRIV NEZNAM KOLIKO-ONDA TI KAŽE IZVOLI TUŽI !!!!????

  • mparac3:

    Ako su prosvjednici oslobodjeni od kaznene odgovornosti zbog narusavanja javnog reda i mira, rijec je o sramotnoj i politickoj odluci. Pa sad isti delikventi mogu tuziti policiju - posto ih je \"bezrazlozno\" hapsila... Stop \"antifasizmu\" u Hrvatskoj !!!...