Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zagorec na suđenju za likvidaciju V. Sliška: Kovču znam iz novina

Vladimir Zagorec u iskazu je zanijekao da je Miji Kovči rekao tko stoji iza ubojstva kralja pokerskih automata.
29. lipnja 2011. u 17:46 9 komentara 363 prikaza
zagorec
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

– Ja o ovom nemam nikakvih saznanja i već sam o tome davao iskaz. Tog čovjeka vidio sam jednom u životu, i to kada je došao u Beč s Perićem... – počeo je u svom prepoznatljivom pomalo bahatom i arogantnom stilu Vladimir Zagorec svjedočeći na zagrebačkome Županijskom sudu u ponovljenom postupku koji se zbog likvidacije Vjeke Sliška 2001. vodi protiv odbjeglog Marka Nikolića.

Valjda postoji zapisnik


– To što ste o tome davali iskaz ovome vijeću ništa ne znači jer je riječ o posve drugom postupku od onog u kojem ste svjedočili. Zato trebate kazati sve što znate – odgovorila je Zagorcu Sanja Mazalin, predsjednica sudskog vijeća.

– Nemam nikakvih saznanja. Na ove sam okolnosti već svjedočio pa valjda postoji taj zapisnik... – nije se dao Zagorec.

– Ne, ne postoji zapisnik, zato ste i pozvani. Ono što ste svjedočili u drugom postupku nije dokaz na ovome suđenju – strpljivo je sutkinja Zagorcu objašnjavala njegov položaj u sudnici.

Objasnila mu je to tijekom njegova iskaza još nekoliko puta jer je Zagorec bio uvjeren da valjda svi suci zagrebačkog Županijskog suda moraju znati kada, što i u kojem postupku je on na tome sudu svjedočio.

Na klupu za svjedoke doveo ga je iskaz Mije Kovče, šogora ubijenog Sliška, koji je iskazivao da je Zagorec tražio da se njih dvojica sastanu u Beču. U Beč je Kovču doveo policajac Mijo Perić, a na tom sastanku, tvrdio je Kovčo, Zagorec mu je kazao kako je Sliškovu likvidaciju naručio i platio Hrvoje Petrač.

– To što je Kovčo iskazao nije istina. Pa ja na tom ručku nisam znao ni tko je on, ni kako se zove. Tek sam poslije u novinama vidio njegovu sliku i ime te sve povezao. Našli smo se tamo jer je on imao problema s Gradom Zagrebom zbog nekih lokala pa je mislio da mu ja zbog svog nekadašnjeg položaja mogu pomoći – rekao je Zagorec kada mu je predočen Kovčin iskaz.

– Što ste u novinama doznali da ste s njim bili na ručku? – zanimalo je sutkinju.

– Da, jer je u onom postupku koji se vas ne tiče, onom zbog Nikice Jelavića, gdje sam također svjedočio, u novinama bila objavljena njegova slika – pomalo originalno je Zagorec objasnio svoja saznanja.

Sliško iz novina

– A jeste li čuli za Vjeku Sliška? – zanimalo je dalje sutkinju.

– Iz novina – nastavio je u istom tonu Zagorec. Zatim je još dodao da na sastanku s Perićem i Kovčom nije bilo razgovora o ubojstvu Vjeke Sliška, a na upit sutkinje zašto je Kovčo onda iskazivao onako kako je iskazivao, Zagorec je odgovorio: – To bi trebalo pitati njega. Najviše ga je pak iživciralo pitanje tužitelja Petra Dragosavca, kojega je zanimalo tko je govorio istinu: Kovčo ili Zagorec?

– Pa sada sam vam reko, ovo je već provociranje – izustio je Zagorec i dobio opomenu. Priču o sastanku o Beču na sličan način opisao je i Mario Perić, inače specijalac zaposlen u PU splitsko-dalmatinskoj.

Kazao je da je Kovču sa Zagorcem povezao na molbu svog rođaka, a sastali su se u Beču zbog problema s lokalima.

– Kovčo je sam pričao i sam odgovarao. Kada je rekao da on i Zagorec imaju zajedničke neprijatelje, general je priču prekinuo i sastanak je završio. Nikakva imena ni ubojstva nisu spominjana – kazao je Perić.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • Avatar Bjeda
  Bjeda:

  Cemu mogucnost komentiranja...Vi koji trebate i ovako znate misljenje naroda i da nam je pun k domoljubnih lopova i zlikovaca . Iskljucite mogucnost komentiranja i smanjit cete troskove svoje firme...

 • -obrisani-:

  postavlja se pitanje gdje mu sude? ako je u rijeci, slobodan je, ako je negdje drugdje, ispušio je!

 • BCA:

  A i mi smo tebe viđali samo u novinama ko ti Kovču, pa smo znali tko ste i što ste!