Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradala djevojka

Zadar: Na motociklu poginula 17-godišnja suputnica

skuter
Filip Brala/PIXSELL
26.01.2011.
u 09:30

Vozač automobila s kojim se motocikl sudario pobjegao je misleći da je on kriv za prometnu nesreću

ZADAR - Meri Zrilić, 17-godišnja Zadranka, preminula je u srijedu u ranim jutarnjim satima u zadarskoj bolnici od zadobivenih ozljeda u sudaru automobila i skutera koji se dogodio u utorak poslijepodne u Zadru. Do prometne nesreće došlo je nakon sudara Passata i skutera Gilerra Runner na kojem je 17-godišnjakinju vozio njezin 16-godišnji školski kolega i s kojeg je nakon sudara pala i zadobila teške ozlijede.

Iako se nakon nesreće spekuliralo da je krivac vozač Passata koji je nakon nesreće pobjegao, policija tvrdi da je prometnu nesreću izazvao vozač motocikla, 16-godišnji školski kolega 17-godišnjakinje, a koji ju je vozio na skuteru.

- Bila je na nastavi i i tijekom školskog odmora otišla se provozati s kolegom. Tada je nastradala. Bila je krasna djevojka i svi su u velikom šoku. Cijela obitelj joj je shrvana tugom - rekla je susjeda preminule maloljetnice.

Policija će protiv 16-godišnjaka koji je ozlijeđen, ali je nakon liječničke pomoći pušten kući, podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. On je neregistrirani skuter vozio prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i bez zaštitne kacige na glavi, a zaštitnu kacigu nije imala ni djevojka.

- Nemojte ga tražiti. U šoku je i znam da ne može razgovarati. Slomio je ruku - rekla nam je baka 16-godišnjaka koji je, kako navodi policija, skrivio prometnu nesreću kada je nepropisno preko pune crte započeo pretjecati kolonu od tri vozila. U tom je trenutku, kako navode u policiji, 36-godišnjak iz Zagreba s Passatom zadarskih registarskih oznaka skretao u lijevo i pri tom je došlo do sudara. Sa skutera, koji se od siline udarca odbio pa otklizao 70-ak metara, palo je dvoje zadarskih maloljetnika i djevojka je zadobila teške ozlijede. Unatoč tome, 36-godišnji vozač Passata je nakon sudara s motociklom nastavio skretanje pa se potom i polukružno okrenuo na parkiralištu i pobjegao.

Policija nije htjela potvrdila špekulaciju da je 36-godišnjak pobjegao jer je mislio da je on skrivio prometnu nesreću.

- Vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da se radi o 36-godišnjaku iz Zagreba, te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog ne pružanja pomoći - istakli su iz PU Zadarske.

Komentara 12

DU
Deleted user
12:09 26.01.2011.

Kakav je to čovjek koji pobjegne s mjesta nesreće, i nit ne pokuša pomoći unesrećenom? (u ovom slučaju još je i tužnije-jer je uneserećena-dijete..) Kaj se vozača \"motora\" tiče, roditeljima maksimalnu kaznu. Roditelji su odgovorni za sve postupke koje njihovava malodobna djeca učine.

MA
mamba64
13:40 26.01.2011.

Ova tragedija je odraz ovoga društva u kojemu živimo,sramota da se ovako ponašamo.

LU
lucas
13:47 26.01.2011.

U zemlji u kojoj su kriminalci na vlasti i u sudstvu, ovi krvnik vozač motora će uz pomoć roditelja potkupiti one koji su i dosad bili potkupljivi u sličnim nedjelima (Primorac). Mladi krvnik će bi ti proglašen nevinim i njegovi roditelji će biti proglašeni uglednim. Sućut roditeljim poginule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije