Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
joj ništa od visokih temperatura

Za vikend sunčano i toplije vrijeme, no uskoro stiže i nova promjena

vrijeme
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
21.05.2021.
u 07:37

Na kopnu djelomice sunčano, ali nema stabilizacije pa povremene kiše može biti ponajprije u gorju, u nedjelju i pljuskovi, osobito u središnjim predjelima, gdje će i u ponedjeljak biti oblačnije nego drugdje, uz povećanu vjerojatnost za oborine

Prema prohnozi DHMZ-a danas će prevldavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, češće u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama. Slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo postupno u jačanju. Još prijepodne u Dalmaciji sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 °C.

U subotu će u Dalmaciji biti djelomice sunčano. Drugdje uz promjenljivu naoblaku mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Puhat će umjeren, lokalno na udare jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i umjereno do jako jugo. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16, a najviša većinom između 18 i 23 °C.

"I idućih će dana na jugu Jadrana, pa i u većini Dalmacije, biti sunčano. Na sjevernom dijelu Jadrana prolazno povećana naoblaka gotovo stalno može donositi mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove, poglavito u vjetrovitu subotu te opet u ponedjeljak. Jako jugo postupno će slabjeti tijekom nedjelje, a do kraja ponedjeljka na sjevernom bi dijelu mogla zapuhati bura. Temperatura podjednaka, na jugu u porastu.

Na kopnu djelomice sunčano, ali nema stabilizacije pa povremene kiše može biti ponajprije u gorju, u nedjelju i pljuskovi, osobito u središnjim predjelima, gdje će i u ponedjeljak biti oblačnije nego drugdje, uz povećanu vjerojatnost za oborine. Vjetar često slab, u subotu umjeren jugozapadnjak - osobito izražen u gorju.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar duje912
duje912
08:01 21.05.2021.

joj koja dobra fotka... ove dvije lijevl imaju super noge!!!

AU
austrougarskigeneral
10:20 22.05.2021.

toplo je

DU
Deleted user
08:29 21.05.2021.

Ovo vrijeme je koma.nigdje sunca i topline.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije