Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend stiže promjena vremena: Mnoge neće veseliti ni temperatura

Oblaci nad Rijekom
Nel Pavletic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.04.2021.
u 07:29

U većem dijelu unutrašnjosti doći će do porasta noćne i jutarnje temperature zraka i prestanka mraza, ali prevladavat će oblačno te osobito za vikend prohladno vrijeme

Pretežno sunčano vrijeme, a sredinom dana i poslijepodne u središnjim, istočnim i južnim krajevima porast naoblake prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, osobito navečer mjestimice i jaka, a poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

Opet oblačnije, uz oborine, na Jadranu u subotu i uz jaku buru

– Na jugu Jadrana neće biti suho u subotu, koja će posvuda biti oblačnija, a i vjetrovitija, uz ponovno često jaku buru, lokalno na udare i olujnu. Od nedjelje je povremena kiša vjerojatnija na sjevernom dijelu, a osim zbog nje i mnogobrojnih oblaka, mnoge neće veseliti ni za travanj i dalje razmjerno niska dnevna temperatura zraka. No, barem će bura oslabjeti – kazao je meteorolog Zoran Vakula za HRT. 

U većem dijelu unutrašnjosti doći će do porasta noćne i jutarnje temperature zraka i prestanka mraza, ali prevladavat će oblačno te osobito za vikend prohladno vrijeme – u subotu još uglavnom suho, zatim uz povremenu kišu, u gorju ponegdje ponovno i snijeg.

– Već tijekom svježijeg vikenda bit će oblačnije, osobito od nedjelje uz povremenu kišu, u gorju u početku čak ponegdje i snijeg. U sljedećem će tjednu temperatura rasti, ali će i dalje biti niža od prosječne, pri čemu će to odstupanje na Jadranu biti manje nego na kopnu – navodi Vakula. 

VIDEO: Farmer savjetuje kako čuvati jaja da bi duže bila svježa!

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

PE
PetiElement
09:00 16.04.2021.

"U većini unutrašnjosti doći će do porast noćne i jutarnje temperature zraka i prestanak mraza, ali mnogima ne i prevladavajuće oblačno.." ?! Da probate na hrvatskom jeziku?

AU
austrougarskigeneral
09:53 16.04.2021.

kad ce više suncano i toplo 8 dana zaredom, stalno bura

ST
staromlad
09:10 16.04.2021.

Zimi zima, u leti ti vruće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije