Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodnost na letu

'Ponudili su nam plaćanje u eurima i dinarima, ostali smo žedni'

Wizz Air
Foto: Reuters/PIXSELL
18.10.2017.
u 21:14

Ostao sam šokiran, jer srpske dinare, ali ni eure, ne koristimo ni u Hrvatskoj, a ni u Švicarskoj, kaže osječki gradski vijećnik Karlo Šatvar

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air još od svibnja leti na relaciji Osijek-Basel, no čini se da još uvijek ne znaju koje valute vrijede u zemljama na toj relaciji.

Naime, osječki gradski vijećnik Karlo Šatvar ispričao je za Glas Slavonije kako su mu na letu iz Osijeka u Basel početkom ovog mjeseca ponudili plaćanje samo u eurima i srpskim dinarima.

- Prvi sam put letio na toj liniji i tijekom leta želio sam si kupiti sok. No, kako im se blokirao POS uređaj, nisam mogao platiti karticom, pa mi je osoblje zrakoplova ponudilo mogućnost plaćanja eurima ili srpskim dinarima. Ostao sam šokiran, jer srpske dinare, ali ni eure, ne koristimo ni u Hrvatskoj, a ni u Švicarskoj. Tako da su svi putnici na tom letu koji sa sobom nisu imali spomenute valute ostali žedni - rekao je Šatvar.

Na upit o razlozima upotrebe tih valuta iz Wizz Aira su izrazili žaljenje zbog neugodnosti na letu te rekli da "nude fleksibilni sustav plaćanja kako bi svojim putnicima omogućili što veću udobnost i praktičnost". Iz Zračne luke Osijek neslužbeno kažu da dosad nisu dobili ovakve primjedbe, ali da Wizz Air svoju najveću bazu ima u Srbiji te da velik dio njihove posade čine djelatnici iz Srbije, što može biti razlog da su stjuardese ponudile plaćanje u srpskim dinarima.

Komentara 15

Avatar debela koli
debela koli
21:43 18.10.2017.

Mogli ste platiti u naturi.

Avatar debela koli
debela koli
21:56 18.10.2017.

Sreća da toalet nisu naplaćivali.

BU
budalas
07:51 19.10.2017.

Direktno sa Juga 2 u avion, a ono dinari? Dje sam ovo dosao? Pomisli prmitivi pravi Hrvat u nadi da ce sad cajka poceti i gola Ceca mu u zagrljaj skociti. Kad ona sturadesa spomenu dinare. I to srpskoj avio tvrki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije