Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret

WikiLeaks: Assange ostaje u pritvoru zbog žalbe Šveđana

julian assange (1)
AFP/Pixsell
14.12.2010.
u 16:32

Osnivač zviždačkog portala Julian Assange je optužen za silovanje dviju Šveđanki u kolovozu ove godine

Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, ipak ostaje u pritvoru još najmanje 48 sati. Iako je tijekom poslijepodneva na westministerskom sudu donesena odluka da ga se uz jamčevinu od 200.000 funti pusti na slobodu do idućeg ročišta koje je zakazano za 11. siječnja, predstavnici švedskog tužiteljstva uložili su žalbu pa će Assange ostati u pritvoru dok se žalba ne razmotri.

Osim jamčevine od 200.000 funti koju mora platiti ako bude pušten na slobodu, Assangeu je oduzeta i putovnica, morat će nositi elektroničku narukvicu i redovito se javljati u policiju.

Assange je optužen za silovanje dviju Šveđanki u kolovozu ove godine i čeka odluku o izručenju Švedskoj.

Negira sve optužbe koje mu se stavljaju na teret. 

Ključne riječi

Komentara 13

SM
siki_miki
21:04 14.12.2010.

Svedani se zalili, a on ionako ne moze pobjec jer nosi narukvicu i nema putovnicu. Dokaz da ga se zeli usutkati posto poto po nalogu Hillary.

OB
-obrisani-
17:27 14.12.2010.

YAP! Kao što sma pisao to je čisto ženska stvar i nema veze s pravim silovanjem! Ali netko to dobro koristi i pokušava još više!

MI
mirom
21:01 14.12.2010.

I dok ga institucije osuđuju, obični ga građani nagrađuju. Tako su čitatelji uglednog časopisa Time za Osobu godine izabrali osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea. U anketi je sudjelovalo 1.249.425 glasača. Assange je dobio mnogo više glasova - 382.020.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije