Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tempirana bomba

Vozači: S četiri kamiona blokirat ćemo Zagreb, sa 850 rušimo Vladu

miljenko gočin
Damir Špehar/PIXSELL
16.09.2010.
u 20:30

Nekima radni dan traje i više od 20 sati, a poslodavci još uporno zapošljavaju radnike na crno ili na minimalac od 2900 kuna

Poslodavci šalju hrvatske vozače teretnih vozila kao ubojice na cestu. Danas nitko na hrvatskim cestama nije siguran, jer pojedini vozači voze i po 25 tura u jednom mjesecu od Zagreba do Splita i natrag, a smjeli bi ih odvoziti najviše 12. I ne samo to, oni sami ukrcavaju i iskrcavaju robu. Jedan vozač radi posao namijenjen dvojici i iscrpljen je jer stalno žuri i ugrožava svoj i život svih drugih putnika – upozorio je jučer u Zagrebu Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača. Pojedinim vozačima radni dan traje i više od 20 sati, a neki voze i više od 10 sati bez odmora iako je po zakonu odmor nužan nakon 4,5 sati vožnje, upozoravaju sindikalisti. Kažu sindikalci da su prije mjesec dana upozorili ministra Šukera na silne nepravilnosti u sektoru prijevoza i zatražili primanje, ali usmjerio ih je na poreznu upravu, za koju je on osobno zadužen. Ističu da već godinama upozoravaju da poslodavci zapošljavaju radnike na crno ili pak uz prijavu na minimalni dohodak od 2900 kuna.

– Samo na tome država izgubi otprilike 500 milijuna kuna u godini – kazao je savjetnik sindikata Damir Gašparović.

Dali su Vladi RH rok od dva mjeseca da ih primi na razgovore kako bi predstavili koliki je nered u sektoru koji je iznimno osjetljiv jer je 12.000 vozača i isto toliko teretnih vozila u Hrvatskoj svakodnevna opasnost na hrvatskim cestama.

– Sa samo četiri velika kamiona možemo blokirati cijeli promet u Zagrebu, a s njih 850 možemo srušiti i Vladu – upozorio je Gočin.

Komentara 4

AU
aurora08
20:58 16.09.2010.

hehehehehehehe mitingovat hoceju oni koji ne rade hehehehehehehe

PE
pejickat
21:14 16.09.2010.

aurora , jedno je raditi , a drugo izrabljivati radnike, tu nemoramo puno pricati kako se vecina poslodavaca odnosi prema radnicima , i zato bolje zadrzi svoje komentare za sebe , djelovat ces pametnije...

OB
-obrisani-
12:12 17.09.2010.

Na odredjene clanke komentare ne bi smjeli stavljati oni koji zive vani. Da je moj muz i otac moje djece na cesti,znam da se ne bih ismijavala. Prema tome, zasto da se ismijavam nekom drugom. A da dodje do nesrece...svi bi bili pametni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije