Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tempirana bomba
Povratak na članak

Vozači: S četiri kamiona blokirat ćemo Zagreb, sa 850 rušimo Vladu

Nekima radni dan traje i više od 20 sati, a poslodavci još uporno zapošljavaju radnike na crno ili na minimalac od 2900 kuna

Komentari 4

AU
aurora08
20:58 16.09.2010.

hehehehehehehe mitingovat hoceju oni koji ne rade hehehehehehehe

VL
PE
pejickat
21:14 16.09.2010.

aurora , jedno je raditi , a drugo izrabljivati radnike, tu nemoramo puno pricati kako se vecina poslodavaca odnosi prema radnicima , i zato bolje zadrzi svoje komentare za sebe , djelovat ces pametnije...

VL
OB
-obrisani-
12:12 17.09.2010.

Na odredjene clanke komentare ne bi smjeli stavljati oni koji zive vani. Da je moj muz i otac moje djece na cesti,znam da se ne bih ismijavala. Prema tome, zasto da se ismijavam nekom drugom. A da dodje do nesrece...svi bi bili pametni.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
20:16 17.09.2010.

Sjetimo se nesreće u tunelu Ledenik kada su poginule 4 osobe,a za upravljačem šlepera je bio Miljenko Stričak.Dobio je 8 godina zatvora,a odležat će 7 god.i 10 mjeseci.U toj tvrtki T.C.K. Jakše Michelija Tomića,lažiranje tahografa,tjeranje vozača na rad do iznemoglosti,kršeči sve zakone,je bilo normalno.Nakon nezgode,izostanak vještačenja,navodnog nestanka tahografa.Umjesto tri rotacije na jednoj relaciji sa istim vozačem vozilo se pet rotlacija.Vozač kamiona smije voziti 8 sati dnevno,međutim kada se preradi tahograf,tj kombinacija sa ilegalno paralelnim tahografom,napiše se drugo ime vozača pa ispada da voze dva vozača a ne jedan,te se voziš 105 a piše 89 km/h je samo dio onoga čemu su izloženi naši vozači.Da ne govorimo o tome da im poslodavci duguju novac i voze se u starim poluispravnim kamionima.Poslodavac kao pravna odgovorna osoba se uvijek izvuče bez kazne a sva odgovornost ide na vozača koji završi u zatvoru nakon prometne nezgode sa težim posljedicama.Umjesto jedne ture odvoze se tri.Tako poslodavac zarađuje extra profit, žrtvovanjem radnika koji nije svjesan u šta se upušta jer nema drugog izbora.Tako svi rade,ali dokle.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.