Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća zapljena novca u Hrvatskoj

Vozač kamiona koji je prevozio 4,75 mil. eura nepravomoćno oslobođen optužbi

vukovar
Foto: Goran Farbezar/PIXSELL
03.06.2014.
u 11:50

– Nisam počinio to za što me terete jer u trenutku kada sam od jednog bogatog čovjeka preuzeo novac u buntovima, nisam znao da su u tim buntovima i četiri navodno krivotvorene novčanice...

– Nisam počinio to za što me terete jer u trenutku kada sam od jednog bogatog čovjeka preuzeo novac u buntovima, nisam znao da su u tim buntovima i četiri navodno krivotvorene novčanice. Nisam mogao gledati novčanicu po novčanicu, a samim tim nisam imao bilo kakvu namjeru da te četiri novčanice u apoenima od 50 eura stavim u optjecaj.

Oduzeli mu sve

– Inače, sav taj novac oduzet mi je na graničnom carinskom prijelazu kada sam lani uhićen, branio se Predrag Marković (42) prošli tjedan pred vijećem Općinskog suda u Vukovaru.

On je bio sudionik u jednoj od najzanimljivijih kriminalističko-sudskih priča posljednjih godina u Hrvatskoj jer je u studenom prošle godine uhićen na graničnom prijelazu Tovarnik, i to dok je kamionom s prikolicom slovenskih oznaka prevozio 4,7 milijuna eura!? Kako je među gomilom zaplijenjenog novca nađeno i nekoliko krivotvorenih novčanica, Marković je kazneno prijavljen za krivotvorenje novca, no cijela stvar završila je tako da je prošli tjedan nepravomoćno oslobođen tih optužbi. Istovremeno mu je ukinut i istražni zatvor u kojem je bio od uhićenja, a cijela ta priča nije odgovorila na najbitnije pitanje – kome je bilo namijenjeno gotovo pet milijuna eura?

Misteriozna osoba

Naime, Marković o osobi od koje je preuzeo novac sa zadatkom da ga iz jedne od europskih zemalja, najvjerojatnije Norveške, preko Hrvatske preveze u Srbiju, nije htio govoriti. Tijekom postupka neprestano je isticao da on nije znao da su pojedine novčanice krivotvorene, a toj je obrani, sudeći po nepravomoćnoj presudi, povjerovalo i sudsko vijeće vukovarskog suda. Da Marković nije počinio djelo isticala je i njegova braniteljica Vesna Rogulj, kazavši da Marković nije mogao znati da su među 126.230 komada novčanica bile četiri koje su krivotvorene. Tim više što je među tim novčanicama bilo 56.415 u apoenima od 50 eura, a pokazalo se da su samo četiri krivotvorene.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
15:32 03.06.2014.

koja kuhinja od pravosuđa... naravno da su išli s tom optužnicom tako da ga se oslobodi. i na kraju gdje je taj novac? čiji je? za koga je bio? nitko ništa ne zna...

TH
thekurcula
09:50 04.06.2014.

A koji je on to zakon prekršio? Šta, zabranjeno je imati novac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije