Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ORAŠJE

Orepić potvrdio: U Vladi sastanak o uhićenjima bivših pripadnika HVO-a

dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.11.2016.
u 13:08

Prije Orepića u zgradu Vlade ušli su i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je nešto prije 13 sati pred sjedištem hrvatske Vlade na Markovu trgu da je došao na razgovor o uhićenju pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju.

Na pitanje novinara kako komentira ta uhićenja Orepić je kazao da upravo ide na sastanak na kojemu će o tome razgovarati. 

Prije Orepića u zgradu Vlade ušli su i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave.

Predstavnici vladajućih saborskih klubova HDZ-a i Mosta izrazili su danas prijepodne zabrinutost zbog uhićenja bivših časnika i vojnika HVO-a s područja Bosanske Posavine te su pozvali hrvatske institucije da stanu u zaštitu hrvatskih državljana u BiH, odnosno prekinu pravnu nesigurnost u kojoj žive Hrvati u susjednoj državi.

Desetorica bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane s područja Bosanske Posavine uhićena su u ponedjeljak u Orašju, u BiH, a Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti. Među uhićenima je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.

>> Vlada Posavske županije: Hrvati i HVO su vodili obrambeni rat. Udruge branitelja: Uhićenjem se zastrašuju mještani Orašja!

Komentara 2

MI
Mimizo
13:33 02.11.2016.

nije bez veze karamarko bio za smjene u SOA I U POLICIJI da se očiste udbaški kadrovi

KO
Kočiz
13:59 02.11.2016.

Znali su to naši vrli političari ali su zauzeti pljačkom pa se nemaju dokad baviti sa tim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije