Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠAVA MANDAT

Vlada za glavnog državnog odvjetnika predložila Dražena Jelenića

Vlada RH
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
17.04.2018.
u 11:33

Sabor bi novog državnog odvjetnika trebao izabrati do 24. travnja kada Cvitanu završava mandat.

Vlada je na sjednici u utorak predložila da Dražen Jelenić, dosadašnji zamjenik glavnog državnog odvjetnika, postane novi glavni državni odvjetnik, izvijestio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

– Jelenić danas obnaša funkciju prvog zamjenika glavnog državnog odvjetnika. Znamo da je bio predsjednik Državnog odvjetničkog vijeća i cijeli je život prošao profesionalnu karijeru u državnom odvjetništvu, sve korake – od vježbenika, općinskog državnog odvjetnika, županijskog državnog odvjetnika i smatramo da on doista poznaje sustav i sve procese unutar Državnog odvjetništva te će odgovoriti svim zadaćama – rekao je Bošnjaković novinarima na Markovu trgu.

Prijedlog će, kazao je, danas biti upućen Hrvatskom saboru. Vlada očekuje odmah sjednicu Odbora za pravosuđe koji daje prethodno mišljenje, nakon čega će se ta točka uvrstiti na saborski dnevni red te provesti rasprava i glasovanje.

– Mislim da ćemo sve to realizirati do 24. travnja, kada sadašnjem državnom odvjetniku Dinku Cvitanu prestaje mandat – rekao je Bošnjaković.

Na pitanje o Cvitanovu radu Bošnjaković je kazao kako je njemu mandat završen, a pravo je Vlade da predloži nekog drugog.

– Mi smatramo da će doći do nove energije i novijeg pristupa. To su složene i odgovorne funkcije – rekao je Bošnjaković o Cvitanovu nasljedniku.

Od novog državnog odvjetnika očekuje odgovoran i savjestan pristup radu, kao i da "sve više toga vezano za kazneni segment dobije sudski epilog".

– Nije samo državni odvjetnik odgovoran za procese koji nas muče i koji su pod lupom javnosti. Radit ćemo novi Zakon o kaznenom postupku, gdje ćemo pokušati propisati nove rokove i utvrditi gdje nam je procedura manjkava – najavio je Bošnjaković.

Komentara 16

RO
rotuutor
11:29 17.04.2018.

Sjasi Munta da uzjasi Kurta.Bandit naslijeduje Bandita.

Avatar southman
southman
11:48 17.04.2018.

Ako odmah ne zatvori bivšeg šefa odmah ćemo znati da je promjena kozmetičke naravi i ništa više !

JA
Jania
11:33 17.04.2018.

Dakle, i dalje će DORH voditi isti (Bajićevi) ljudi. Mogli su onda ostaviti Cvitana da on i jelenić ne moraju mijenjati vizitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije