Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna investicija

Vlada Novskoj darovala zemljište vrijedno 19 milijuna kuna

jadranka kosor  novskoj (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
12.01.2011.
u 15:04

Gradu je dodijeljeno još 30 hektara zemljišta za gradnju Poduzetniče zone „Jug“

Potpisima na ugovor o darivanju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, koji su danas u Novskoj potpisali predsjednica Vlade Jadranka Kosor i gradonačelnik Antun Vidaković, gradu Novska dodijeljeno je još 30 hektara zemljišta za gradnju Poduzetniče zone „Jug“. Prije tri godine za zonu je već dodijeljeno 50 hektara državnoga poljoprivrednog zemljišta, a novim se hektarima zona „Jug“, kako je rečeno, visoko rangirala na mjestu poslovnih zona od nacionalne i međunarodne važnosti.

– Takvim će zonama Vlada Republike Hrvatske pomoći i u dobivanju sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije, ali i u traženju strateških ulagača – istaknula je Kosor. Naglašava da je u Hrvatskoj otvoreno 376 poduzetničkih zona u kojima je više od 41 tisuće zaposlenika.

Sama vrijednost darovanog zemljišta u Novskoj je oko 19,3 milijuna kuna. Gradnju zone „Jug“ u Novskoj smatraju „projektom svih projekata“.

– Dobivanjem građevinske dozvolu za izgradnju pristupne ceste očekujemo i skori početak radova. Ova investicija vrijedi više od šest milijuna kuna, a sredstva očekujemo od fonda IPA – kazao je Antun Vidaković dodajući da već postoje zainteresirani za gradnju pogona. Kao predanost zone navodi blizinu autoceste i željezničkog kolodvora.

Nakon potpisivanja ugovora premijerka je obišla i pogone drvne industrije Trokut. Ova tvrtka, koja proizvodi kuhinjsko pokućstvo, prema riječima Damira Perića, predsjednika uprave, 95 posto proizvedenog izvozi u zemlje bližeg okruženja i Europsku uniju.

Premijerkin posjet Novskoj pratilo je više medija, no unatoč tome što su novinari pokušavali dobiti izjave o nekim drugim aktualnim temama, premijerka ih je izbjegla.

 

Komentara 22

MR
mravac
11:15 13.01.2011.

Ma šta je vlada poklonila? Zar je to njena djedovina iz Pakračkih selendri da može poklanjati. Neka pokloni od svojega ujaka Vlaisavljevića iz Bućja zemlju,slavnoga vojvode još slavnijih čet nika. Poklanjati nešto što nije njeno trutinama koji će to prodati za 1 kunu.!

PI
piccolo
15:33 12.01.2011.

Kak sam je glup, pa kaj se nisam učlanil u HDZ, .................................. danas bi bil pun para ko brod

PA
palma123
11:00 13.01.2011.

A kaj Novska nije u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije