Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE STARO IME

Vlada nije ni izglasana, a već se mijenjaju ploče na Ministarstvu zdravlja

Ministarstvo zdravstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
19.10.2016.
u 14:04

Podsjetimo, naziv ministarstva promijenjen je u Ministarstvo zdravlja za vrijeme Vlade Zorana Milanovića

Vlada još nije izglasana, a već se mijenjaju ploče na Ministarstvu zdravlja, odnosno zdravstva, kako će se odsad (opet) zvati.

Fotografiju ploča na Twitteru je podijelila novinarka televizije N1 Nataša Božić.

– Efikasno, nema što – komentirala je.

Podsjetimo, naziv ministarstva promijenjen je u Ministarstvo zdravlja za vrijeme Vlade Zorana Milanovića, a Vlada Andreja Plenkovića, koja bi danas trebala biti izglasana u Saboru, vraća stari naziv.

>> Ovo su ministri u novoj Vladi: Pročitajte njihove životopise

>> Jezikoslovci pisali Milanoviću: Ne mijenjajte šport u sport

Komentara 58

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:22 19.10.2016.

Ako niste znali, u Hrvatskoj je uvijek bilo Ministarstvo zdravstva. Dolaskom Milanovića, srbijanci iz Vlade su preuzeli izraz iz Srbije u kojoj postoji "Ministarstvo zdravlja". To ruglo treba ukloniti već danas. Pa sami analizirajte naziv, kako uopće može biti ministarstvo "zdravlja"? Zdravlje je unutarnje psihofizičko stanje čovjeka. Zar ne uviđate besmislicu? S druge strane zdravstvo je pojam koji obuhvaća djelatnike, infrastrukturu, cijeli jedan sustav zadužen za poboljšanje zdravstvenih uvjeta stanovništva.

KA
kajinx
14:22 19.10.2016.

Hvala! Svaki put sam se naježio kad sam pročitao "zdravlje". Nazdravlje!

MI
m.ivanisevic2
14:17 19.10.2016.

Još kad bi novinarka znala da u standardnom hrvatskom jeziku ne postoji riječ "efikasno" gdje bio joj bio kraj. Naravno da od "kumica s placa" ne očekujem poznavanje ove materije, ali jedna novinarka bi to morala znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije