Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vidošević: Vrijeme je da se Hrvatska počne ponašati zrelo

- Glas za budućeg predsjednika odredit će idućih pet, a vjerojatno i deset godina. Vrijeme je da se Hrvatska počne ponašati zrelo i da konačno shvati kako samo trudom može napredovati.
21. studenoga 2009. u 10:53 69 komentara 5 prikaza
nadan vidošević
Foto: Arhiva VL

- Glas za budućeg predsjednika odredit će idućih pet, a vjerojatno i deset godina. Vrijeme je da se Hrvatska počne ponašati zrelo i da konačno shvati kako samo trudom može napredovati - rekao je na predizbornom skupu u Puli nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević.

Okupljenim ljudima obećao je kako će biti prvi među jednakima i potom na nekoliko primjera objasnio kako se jednostavno, a učinkovito mogu riješiti problemi.

- Dječja proteza za zube mora biti besplatna. Roditelji si je ne mogu priuštiti, a to poslije odredi zdravlje za cijeli život što znači veća opterećenja za zdravstvo - rekao je Vidošević.

Komplimentirao je Istri u kojoj "prije 10 godina nije bilo ni vinara ni uljara ni pršutara kao danas".

Obožavateljice su se pomamlile za njegovim crvenim ružama koje je dijelio nakon kratkog govora.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • sol i kapulica:

    Nakon dugih 10 godina detuđmanizacije (štogod to Panteliji značilo, vjerojatno sinonim za dekroatizaciju) – VRIJEME JE ZA RETUĐMANIZACIJU !!!

  • podravec:

    Vrijeme je da se i ti počneš ponašati zrelo, da vratiš narodu što si mu opljačkao i zamoliš za oprost.

  • moriturite:

    re: 22.11.2009. u 01:55h Patriot je napisao/la Sakupljam podatke i sutra če biti online..nema problema jer sve je evidentirano..u EU imamo red i rad i nije to balkanski zavičaj da se živi od kredita, sluša Thompsona i govore neargumentirane tvrdnje.. ... prikaži još! Opet Vi uvaženi susjede iz Slovenije. Vi u EU a opet nikako da shvatite....za jednu tako važnu stvar i optužbu Vama potreban samo 1 dan. A jooooj pa kakvo je to relevantno povijesno istraživanje?! Pa zamislite da ja, kad budem pisala knjigu, za neku ozbiljnu temu uzmem par dana za istraživanje i još ne daj Bože uzmem informacije s interneta pa onda krenem s pisanjem. Na što bi to ličilo?! A zamislite da sam isto to činila i na fakultetu i tako pripremala ispite. Pa ja bih pala svaki ispit iz povijesti. Jedna moja kolegica je slično napravila i profesor odmah primjetio i srušio je. Pa da i Vama kažem kao što sam rekla i osobi koja nosi nick mali cvrčak a koja me obasipala nekim nebuloznim brojkama koje je skinula s interneta - informacije s interneta ja ne priznajem kao relevantne, dokazane povijesne činjenice. Vi jako dobro znate da ama baš svatko može staviti podatke kakve želi na net, a ujedno znate i što je sve moguće uz današnju tehnologiju napraviti i to podvaliti. Stoga u Vašem izlaganju molim lijepo i popis izvora i literature. Nadalje što se tiče Thompsona.....ja sam Vama jako dobro sve argumentirala i to može svatko lijepo vidjeti i pročitati. Stojim ama baš kod svake svoje tvrdnje. A Vama još jednom preporučam Djecu s Petričeka. Dokumentarac kojeg su napravili upravo Slovenci. Zanimljivo je da baš takvi kao Vi, europejci koji se zalažu za sva moguća ljudska prava, su ujedno i najmanje tolerantni i demokratski usmjereni. Pa sve ono na čemu meni prigovarate, po svojim stavovima i načinu ophođenja ste zapravo Vi sami. Stvarno nelogično. Nego, kako sam ja Vama lijepo poručila, odite Vi na američki forum i pokušajte tamo provocirati da vidimo kakve će američke reakcije biti. Možete ih onda prenijeti ovdje nama, u orginalu molim lijepo. Prijevod nije potreban, engleski me dobro služi. I uistinu ne razumijem zašto Vi mislite da tim svojim izjavama o Balkanu nekoga vrijeđate i omalovažavate. Znate li Vi za jednu Grčku, što je njena kultura i civilizacija kroz povijest dala Europi a ista ta Grčka na Balkanskom poluotoku? Ja Vam mogu nabrojiti neke od tih stvari. Znate li Vi da je hrvatski narod dao i nobelovce? Koji su slovenski nobelovci? Znate li po čemu je hrvatska renesansa JEDINSTVENA u svijetu? Znate li da je Marulićevo djelo Evangelistarium čitao i engleski kralj Henrik VIII i da se danas nalazi u British Library? Jeste upoznati s hrvatskim latinitetom? Imam još primjera ako želite? Vi možda jeste fizički u EU ali, čitajući Vaše komentare, duhovno i mentalno ste zaglibili negdje drugdje. No ja ću radije misliti ovako - da prije niste bili ovakvi nego ste to postali tek nakon ulaska u EU i da je ona na Vas imala negativan učinak.