Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8 MJESECI ZATVORA

'Vidio sam ostale kako bacaju kamenje na policajce, pa sam bacao i ja'

policijski auto
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
24.02.2017.
u 11:47

Drugooptuženi Milan O. dopustio je mogućnost da je policajce gađao metalnom aluminijskom felgom od bicikla

Sedmorica mještana naselja Parag u Međimurskoj županiji proglašeni su krivima zbog napada na policajce 1. svibnja 2010. godine.

Skupina policajaca dojurila je u Parag nakon dojave o pucnjavi, tuči i ranjavanju nožem. Prvi ih je napao koji je skočio pred policijsko vozilo i odgurnuo policajca koji ga je pokušao smiriti. Strpali su ga u "maricu", što se nije svidjelo mještanima koji su se naoružali drvenim kolcima, štapovima, sjekirama, "macolama" i kamenjem. Jedan je policajac dobio kamen u lijevu nogu, a drugi je pogođen metalnom šipkom i kamenom.

Općinski sud nasilnike je kaznio kaznama od osam, sedam i šest mjeseci zatvora. Presuda je iz prošle godine, no ovih dana je objavljena i na oglasnoj ploči. Osuđenici su priznali da su bili pijani jer su slavili krštenje 35 djece. Drugooptuženi Milan O. rekao je da je vidio ostale kako bacaju kamenje, pa im se pridružio, ne znajući zbog čega.

- Bilo je ono "juriš juriš" - rekao je na suđenju. Dopustio je mogućnost da je policajce gađao metalnom aluminijskom felgom od bicikla. Tako su mu barem rekli idući dan u selu, a on se zbog alkohola ničeg ne sjeća.

Četverooptuženi Mladen O. se branio da zbog 2,24 promila, koliko mu je izmjereno, nije ni bio sposoban biti agresivan prema policajcima.

>> Policajci došli zbog buke pa našli teško ozlijeđenog 83-godišnjaka

Komentara 8

AI
Ante III
15:25 24.02.2017.

Da v ameriki napadne policajca.Polomili bi mu sve kosti a tek onda bi videl suca poslje 8mj.bolnice.Trebamo staru miliciju s ficekom, pa da vidis nebi oni vise

DU
Deleted user
13:36 24.02.2017.

8 mjeseci. Pa sramota od Sudca. Da su napali nekakvog suca dobio bi 10 godina.

US
uskook
15:49 24.02.2017.

SRAMOTNO ZA HRVATSKU DRŽAVU A POTOM I HRVATSKO PRAVOSUĐE TE MINISTRA PRAVOSUĐA-STIDITE SE GOSPODO U PRAVOSUĐU.......... Nevjerojatno da netko palicom,kamenom ili bilo čim nasrće na državnog službenika i udara ga pri sprečavanju narušavanja javnog reda i mira te istoga ozlijedii a potom kao posljedicu za navedeno dobije 8 mjeseci zatvora u koji moguće po žalbi neće u cijelosti niti odslužiti. Pitamo se zašto je u Hrvatskoj toliko nasilja,ubojstava,prometnih prekršaja sa teškim posljedicaama ITD ITD... Pitajmo se gospodo koliko ćemo sigurno šetati ulicom mi normalni građani i naša djeca dok pravosuđe ovako funkcionira. Taj isti povrijeđeni policajac mogao je poginuti dok ga je netko udario kamenom ili metalnim predmetom,to je čisto kazneno djelo pokušaja ubojstva hladnim oružjem a ispada običan prekršaj jer TO JE OBIČAN NEKI POLICAJAC . Sramota za pravosuđe i sudstvo koje donosi sramotne odluke. U normalnoj zemlji bi robijao barem pet godina pa bi pomislio drugi put da li će šipkom illi kamenom udariti policajca a ne to raditi iz zabave jer eto svi su bacali kamenje pa je išao i on,ne zna zašto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije