Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

VIDEO Ukrajinski Bayraktar TB2 kod Harkiva uništio vozila, pogledajte snimku

01.03.2022.
u 11:55

Upravo ovi dronovi prema riječima ukrajinskog zrakoplovstva njihova su najveća snaga koja im omogućava da na terenu uništavaju ruske oklopnjake.

Ratne operacije ruskih snaga u Ukrajini traju šesti dan. Na njihovu su udaru Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini, te glavni grad Kijev. Svi pokušaji Rusa da zauzmu urbana središta odbijeni su.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka uništenja dijela vozila u konvoju koje je bio na ulicama Harkiva, drugog najvećeg ukrajinskog grada.

Po svemu sudeći, radi se o ruskim vojnim vozilima. Snimka je nastala jučer, a njezinu autentičnost potvrdio je Sky News.

Ukrajinski Bayraktar TB2 pogodio je tri cilja – neprijateljski tenk i dva protuzračna raketna sustava BUK.

Inače, Bayraktar TB2 je turski dron koji leti na visini od 3 do 9 tisuća metara, a u zraku može biti od 24 do 48 sati s mogućnošću daljinskog upravljanja. Napravljen prije svega za tursku vojsku. Međutim, nekoliko njih nabavila je i Ukrajina te ih prvi put iskoristila prije tri dana kada su neutralizirali konvoje ruske vojske prije glavnih akcija ulaska u velike  gradove.

Upravo ovi dronovi, prema riječima ukrajinskog zrakoplovstva, njihova su najveća snaga koja im omogućuje da na terenu uništavaju ruske oklopnjake. 

 

Komentara 26

DU
Deleted user
13:10 01.03.2022.

Ne znam zašto mi je brisan post u kojem upozoravam da je Srbija naručila Barjaktare od Turske a naši kupuju Bradleye i zapostavljaju zračnu dominaciju?

Avatar spin
spin
12:37 01.03.2022.

Zahvaljujući nesposobnosti HDZ-a i izdajstvima od strane SDP-a, Hrvatska danas nema niti jedan dron sposoban za ovakve akcije, a avioni su na vrbi svirala. Netko za ovo stanje treba odgovarati.

AF
AfganistanskiHrvat
14:32 01.03.2022.

Oklop u urbanim sredinama je ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije