Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Zapadni obavještajci: 'Putin gubi kontrolu, agresivan je prema suradnicima, pojačat će napad'

Russia's President Vladimir Putin meets with Azerbaijan's President Ilham Aliyev in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/10
01.03.2022.
u 11:13

Ruski predsjednik Vladimir Putin očito nije očekivao ovoliko uspješan otpor ukrajinskih snaga

Američke obavještajne agencije procjenjuju da je ruski predsjednik Vladimir Putin sve frustriraniji neuspjesima njegove vojske u Ukrajini, javlja NBC News. Kao jedinu preostalu opciju mogao bi vidjeti eskalaciju nasilja, upozoravaju bivši i aktualni dužnosnici upućeni u procjene obavještajnih službi SAD-a.

Nakon što je Zapad uveo Rusiji ekonomske sankcije bez presedana, a Putinova vojska se muči s prodorom u Ukrajinu, ruski predsjednik počeo je bjesniti na svoje podređene unatoč činjenici da je i dalje izoliran od ostatka Kremlja, djelomično i zbog zabrinutosti oko COVID-19, rekli su izvori NBC-ja.

"Radi se o nekom tko je očito zatečen snagom ukrajinskog otpora. Izolirao se i ne provodi mnogo vremena u Kremlju", rekao je senator Mark Warner, predsjednik kongresnog odbora za obavještajne službe.

VIDEO: Domoljubna pjesma ukrajinskog vojnika koji odlazi na front rasplakala svijet

"Brinem se jer je satjeran u kut, a nema očitog izlaza", dodao je Warner.

Zapadne obavještajne službe trenutačno imaju dobar uvid u Putinova postupanja te pozorno prate sve što rade kako bi uvidjele eventualna odstupanja u ponašanju, reklo je za NBC više aktualnih i bivših dužnosnika. Četiri američka dužnosnika rekla su da nema informacija koje govore da je Putin mentalno nestabilan, ali rekli su da je u više navrata pokazivao drukčija ponašanja nego u povijesti.

Amerika raspolaže "solidnim" podacima da je Putin frustriran i pokazuje neobične ispade bijesa prema ljudima u svom užem krugu zbog situacije s invazijom na Ukrajinu i globalnom osudom njegova poteza, rekao je jedan bivši i dva aktualna dužnosnika upućena u najnovije obavještajne podatke.

"To je neobično jer Putin inače ne pokazuje emocije. Više nije onaj hladnokrvni diktator kakav je bio 2008.", rekao je bivši ravnatelj CIA-e John Brennan.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

 

Komentara 43

Avatar miran.beri
miran.beri
11:31 01.03.2022.

Valjda je oduvijek bio psihopat, samo sada pod stresom to izađe van do kraja.

Avatar zoroklik
zoroklik
11:39 01.03.2022.

Daj nek ti vaši obavještajci plate nekom da ga rokne.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:25 01.03.2022.

Za Putina je spremno specijalno mijesto u paklu. Pored njega gorit će i svi ostali koji su ga podržavali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije