Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆAO SE KUĆI

Srednjoškolac hodao po oluji, policija ga uhitila: 'Tretirali su me kao da sam neki kriminalac'

Kolaž/Twitter
23.02.2021.
u 22:21

Govore kako je netko pozvao policiju jer su vidjeli ''mladog Afroamerikanca kako u majci kratkih rukava hoda usred oluje''

Srednjoškolac u američkom gradu Plano u Teksasu uhićen je 16. veljače jer se usred snježne oluje vraćao doma pješice, a morao je provesti i noć u zatvoru. Policija je kasnije odbacila podignutu optužnicu jer ''nije odgovarala onome zbog čega je policija pozvana''.

Govore kako je netko pozvao policiju jer su vidjeli ''mladog Afroamerikanca kako u majci kratkih rukava hoda usred oluje'', a kada ga je policija pronašla, govorio im je da je u redu, no policajci su ga ipak nastavili pratiti te su ga naposljetku uhitili i odveli u policijsku postaju gdje je morao prenoćiti.

- Tretirali su me kao da sam neki kriminalac, rekao je srednjoškolac Rodney Reese protiv kojeg je bila podignuta optužnica jer je hodao po cesti, a ne naznačenom nogostupu, što je on objasnio da se dogodilo jer je nogostup bio smrznut, prenosi Fox4news.

Šef policije Ed Drain u gradu obranio je svoje kolege, govoreći kako oni tada nisu znali da mladić ima 18 godina i da radi u trgovini te smatra kako njegova boja kože nije bila razlog njegovog uhićenja.

- Trebali su ga odvesti doma, eto gdje, a ne u policijsku postaju, govori Drain, a kasnije je optužnica protiv Reesea odbačena, ali da se mladić opirao u uhićenju, što je Reese opravdao time da jednostavno nije htio ulaziti u konflikt.

Mladi Reese pak smatra kako je njegova boja kože bila jedini razlog njegovog uhićenja.

- Samo zato što sam Afroamerikanac, eto zašto su me uhitili. Uklapam se u njihove opise, a mislim da nitko ni ne bi zvao policiju da nisam. Boli me to, kazao je mladić.

Komentara 5

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
22:52 23.02.2021.

I, gdje su sad prosvjedi Black live matters kao za vrijeme Trumpa?

ZI
zimerman
01:32 24.02.2021.

dpd111 @@ Ako si pogledao video vidiš da ga policija persira i pita ga da ga oni odvezu kući , on naprotiv odbija suradnju i pravi se budala . Evo o čemu se radi : : On je u dogovoru sa svojim prijateljima napravio scenu da oni nazovu policiju i normalno on ne žali da sradjuje sa njima i sve je iscenirano da on postane žrtva policijske brutalnosti i naravno žrtva rasizma . Takvi slučajeva je sve vise i vise u Americi a oni su podržani od političke ljevice . Samo zamisli da je se ovo dogodilo recimo u Rusiji ha,ha, ha , znamo dobro kako bi prošao .

ZI
zimerman
01:15 24.02.2021.

Radi to bagra namijerno , crnci su u Americi zaštićeni kao polarni medvjedi i sada to normalno iskorištavaju ,,,,ima tu dosta crnackog rasizma koji raste i jako je podržan od političke ljevice. Sada će normalno da tuži policiju Itd.,,, stariari poznati sistem koji uvijek upali. Da je slučajno bio bijelac bio bi ismijan kao dvorska luda ,ako ne u zatvoru završio bi u ludnici .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije