Naslovnica Vijesti Crna kronika

Daruvarcu određeno 30 dana istražnog zatvora: 'Sve je namješteno da me vrate u zatvor'

Kao motiv se navode objave koje je 24-godišnjak iznosio na društvenim mrežama vezano uz ranije događaje u kojima je sudjelovao 32-godišnjak.
31. ožujka 2019. u 20:48 92 komentara 33237 prikaza
Zadar: Privođenje Darka Kovačevića Daruvarca sucu istrage
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Istražni sudac Županijskoga suda u Zadru večeras je odredio Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) 30 dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela. Daruvarac je u 17 sati u lisicama priveden županijskom državnom odvjetniku na ispitivanje nakon sukoba s 24-godišnjakom u subotu predvečer u kafiću na Puntamiki, rubnom zadarskom kvartu, pred mnoštvom ljudi, majkama s djecom...

Darko Kovačević Daruvarac Nakon izlaska iz zatvora Daruvarac: Sada sam i ja žrtva. Nakon svega ne vidim se u Hrvatskoj!

- Nisam nikome prijetio, sve mi je namješteno kako bi me vratili u zatvor - izjavio je danas Daruvarac. Navodno postoji videosnimka tog sukoba.

Pogledajte kako je Daruvarac doveden na DORH:

- Hoće li moj branjenik na slobodu stvar je DORH-a - rekao je Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca.

Za razliku od prije devet mjeseci kada je naočigled mnogih gostiju kafića na Meladi brutalno premlatio nogama i šakama 18-godišnjakinju s kojom je bio u povremenoj vezi, a glavom joj je lupao o umivaonik, ovaj put gosti i konobari spriječili su teže posljedice. Tako nam je barem rečeno u tom kafiću uz tvrdnju da se sve odvijalo jako brzo, da je jedan pao, a drugi je digao stolac te da zapravo ne žele mnogo pričati iz razumljivih razloga – strah ih je.

No 24-godišnjak navodno se Daruvarcu suprotstavio bez straha kada je ovaj, kako nam je rečeno iz policije, prigovorio 24-godišnjaku zbog osude na društvenim mrežama brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje. Policija nam je potvrdila da je Daruvarac prijavljen jer je nakon verbalnog prepucavanja fizički nasrnuo, odnosno gurnuo 24-godišnjaka i da je mladić pao preko stolca. No Daruvarac je prijavljen i za prijetnju. Naime, nakon sukoba 24-godišnjak je sam otišao na policiju i sve prijavio.

Pogledajte izjavu policijske glasnogovornice o Daruvarcu:

– Tko ozbiljno zaprijeti osobi i njegovoj obitelji ubojstvom ili teškim ozljeđivanjem može biti kažnjen kaznom zatvora i do tri godine – rekli su nam u zadarskoj policiji na upit za kakvu je prijetnju prijavljen Daruvarac, a podsjetimo da je uz brutalno premlaćivanje djevojke prijavljen i za prijetnju te nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora od pet godina. Policija je protiv Daruvarca podigla kaznenu prijavu, krenulo je ispitivanje, a onda je uz nazočnost svog odvjetnika prijave je podnio i Daruvarac.

Darko Kovačević Daruvarac Darko Kovačević Daruvarac opet u pritvoru - nasrnuo na mladića i prijetio mu

– Prijavio je 24-godišnjaka za prijetnju, nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju i za lažno prijavljivanje – rekla nam je glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin i najavila obavijesni razgovor s 24-godišnjakom. Podsjetimo da je Daruvarčev maksimalni pritvor za kaznena djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnju istekao i da unatoč presudi od pet godina pravomoćnost čeka na slobodi te da je prije nekoliko dana određeno da će o toj presudi odlučivati Županijski sud u Splitu.

VIDEO Daruvarac na slobodi

U kafiću su nam pak rekli kako je do incidenta došlo.

- Sve se odvijalo jako brzo. Ne znam je li bilo udaraca, ali sam vidio da je jedan od njih, valjda taj Daruvarac dignuo stolicu - rekao nam je jedan od konobara kafića.

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar HajdukLika
  HajdukLika:

  Jednom nasilnik, uvijek nasilnik. Neće ga ni zatvor promjeniti, nego ga napraviti samo opreznijim. A, koliko takvih još slobodno šeće po državi. Gdje god se okreneš, vidiš vucibatine na izvoz.

 • golgeter14:

  Zadar nije smijo dozvoliti ovu situaciju sa prebijenom djevojkom,trebalo se reagirati da mu na pamet više ne padne uopće staviti prst na bilo koga.Možeš kako hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš..

 • nada.jurincic:

  I tako, iz čista mira?! Sve se bojim...