Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Velika Gospa proslavljena u svetišu Majke Božje Krasnarske

15.08.2008.
u 12:18

Blagdan Velike Gospe proslavljen je i u svetištu Majke Božje Krasnarske na Velebitu.

U svetištu Kraljice Velebita okupilo se više tisuća vjernika iz Like, Primorja, Podgorja, Gorskog kotara te iseljeništva. Među njima bili su i pripadnici Hrvatske vojske, MUP-a i više od 200 hodočasnika koji su u Krasno došli pješice iz Gospića, Otočca, Ogulina, Viškova i Udbine.

Procesiju i misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović uz koncelebraciju brojnih svećenika i pjevački zbor. Posebno je pozdravio i zahvalio se hodočasnicima koji su u svetište došli hodom, s osjećajem i molitvama da ih Gospa preporuči pred Gospodinom.

- Marija gleda svoju veličinu u Božjim očima i Božjim darovima. Bog nas je obdario i ljudima s kojima živimo i koji su bili prije nas. Njima trebamo biti zahvalni, nismo sami zaslužili ono što imamo - rekao je biskup Bogović i dodao da posebno trebamo biti kao narod zahvalni svima koji su se u prošlosti žrtvovali da danas nama bude bolje.

Biskup Bogović je na proslavi u svetištu Gospe Krasnarske pozvao vjernički puk da podupre izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini koja povezuje s Kristovom žrtvom sve hrvatske žrtve iz povijesti.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije