Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Većina Britanaca smatra da se današnja djeca ponašaju poput životinja i štetočina

17.11.2008.
u 13:17

Više od 50 posto Britanaca smatra da se djeca u toj zemlji počinju ponašati poput životinja, a mnogi među njima vjeruju da oni s vremenom postaju opasni za vlastite vršnjake, no i da predstavljaju opasnost i za odrasle.

To su rezultati istraživanja javnog mišljenja što ih je provela humanitarna organizacija Barnardo's. U priopćenju organizacije piše kako su ih rezultati prilično šokirali te da su pokazali uznemirujući stupanj netolerancije prema djeci.
- Porazno je da se riječi 'životinje', 'divljaci', 'štetočine' i tomu slične gotovo svakodnevno koriste kada je se govori o djeci - smatra direktor Bernardo'sa Marin Narey.
- Porazno je i to da ovdje nije riječ o mišljenju odraslih o manjem broju djece jer naše istraživanje predstavlja javno mišljenje o djeci općenito - dodao je Narey. U zadnjih nekoliko godina zbog sve češćih incidenata, nasilja i asocijalnog ponašanja djece i mladih, briga o njihovu ponašanju postupno se pretvara u sve ozbiljnije političko pitanje, smatraju Britanci.

Jedan od najšokantnijih primjera koje Britanci spominju ubojstvo je oca troje djece Garryja Newlovea, kojega su u siječnju, nakon što ih je opomenuo, nasmrt pretukla trojica tinejdžera. U međuvremenu je broj tinejdžera koje su ubili njihovi vršnjaci ili onih koji su počinili samoubojstvo porastao. Na londonskim je ulicama samo tijekom ove godine nasilnom smrću umrlo 28 mladih.

Istraživanje Barnardo'sa pokazalo je da 49 ispitanih smatra kako djeca zbog svojeg ponašanja predstavljaju veću opasnost za svoje vršnjake i za odrasle nego ranijih godina, 54 ih smatra da se počinju ponašati poput životinja, a 45 posto ih vjeruje da se prema djeci i mladima treba ponašati kao prema divljacima, jer se oni sami tako ponašaju.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije