Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

Vatrena stihija progutala im sve: Uzeli smo djecu i bosi istrčali van

Izgorjela kuća obitelji Korman
Foto: Pszupanija
08.01.2019.
u 17:46

Od drvene kuće u kojoj je bila i posebna soba za teško bolesnog dječaka nije ostalo ništa. pomažu im donatori.

Sedmeročlana obitelj Korman iz Nove Ljeskovice ostala je bez krova nad glavom u požaru koji je u ponedjeljak nešto poslije ponoći izbio na njihovoj obiteljskoj kući u tom selu u općini Čaglin u Požeško-slavonskoj županiji. Kako su izvijestili iz PU požeško-slavonske, požar je izazvao prijenos topline s dimovodne cijevi peći na kruto gorivo na dijelove drvenog krovišta, nakon čega je kuća koja je sagrađena od drva potpuno izgorjela. Vatrogasci su požar ugasili oko četiri sata ujutro. Vatrena stihija ovoj je obitelji progutala sve. Samo zahvaljujući pukoj sreći spasili su živu glavu.

– Spavao sam u krevetu, negdje oko ponoći probudio me miris dima. Plamen se iz pomoćnih prostorija u dvorištu širio prema stambenom prostoru u kojemu smo spavali supruga, ja i djeca. Kad smo izašli, vidjeli smo da donji dio kuće gori. Vratili smo se natrag, sve je bilo već u dimu. Uzeli smo djecu i bosi, u gaćama i pidžamama opet istrčali van – kazao je vlasnik kuće Velibor Korman.

Izgorjela kuća obitelji Korman
1/3

Na lijepo uređenom imanju sve se u trenu pretvorilo u veliku buktinju. Nekoć predivan dom obitelji s petero djece imao je sve, čak i prilagođenu sobu za teško bolesnog sinčića. Kuća im je izgorjela do temelja, ostalo im je samo ono što su imali na sebi. Privremeno utočište pronašli su u kući Veliborove majke.

– Ništa nisam uspio spasiti. Pred mojim očima nestalo je sve ono što sam zajedno sa suprugom gradio kako bi nama i našoj djeci bilo što ljepše – rekao je Korman.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač nesretnoj su obitelji uručili financijsku pomoć, a obećali su i potaknuti gospodarstvenike i sve ljude dobre volje iz tog kraja kako bi im zajedničkim snagama podigli novi dom. U pomoć su priskočili i članovi udruge “Branko Drinovac-Lega” iz Bresnice, koji su im uručili donaciju hrane, odjeće, higijenskih potrepština i igračaka. Svi koji žele pomoći Kormanovima mogu to učiniti uplatom na Veliborov tekući račun broj HR9724020063203698956 u Erste banci.

Video - Požar na Eko imanju Željka Mavrovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije