Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
metak u potiljak

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Pobunjenici likvidirali pripadnike sirijske vojske

sirija
Foto: Screenshot
1/2
05.09.2013.
u 18:53

Snimka je napravljena da bi se mogla pokazati stranim investitorima koji financiraju borbu protiv sirijskog predsjednika Assada

New York Times objavio je snimku pogubljenja zarobljenih vojnika sirijske vojske koje su likvidirali pripadnici lokalne jedinice pod zapovjedništvom osvetnički nastrojenog islamista Abdula Samada Ise.

Ova snimka, prokrijumčarena prije nekoliko dana iz Sirije, pokazuje trenutak kada sirijski pobunjenici metkom u potiljak ubijaju sedmoricu pripadnika sirijske vojske, koje su zatim bacili u bunar.

Snimku je donio jedan od Isinih pomoćnika koji je u međuvremenu prebjegao. Abdul Samada Isa, poznat pod nadimkom Ujak, u svojoj skupini ima 300 ljudi, kaže jedan od njegovih bivših suradnika. Snimka je napravljena da bi se mogla pokazati stranim investitorima koji financiraju borbu protiv sirijskog predsjednika Assada.

NYTimes navodi da ta snimka pokazuje situaciju u dijelovima Sirije pod kontrolom pobunjenika dodajući kako je sve veći utjecaj šumskih razbojnika, otmičara, ubojica i radikalnih islamista.
 
Dodatni problem za Amerikance predstavlja činjenica da skupinama povezanim s radikalnim islamistima borba protiv Assadova režima nije visoko na listi prioriteta, već se mnogo ozbiljnije bave uspostavljanjem vladavine šerijatskog prava u zonama koje kontroliraju te pokušavaju istrijebiti, alavite, islamsku sektu kojoj pripada Assadova obitelj.

>>Rukovanje Obame i Putina – samo za medije?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije